Skip to content
Nyhet

Landsomfattende spørreundersøkelse om Landsturnstevnet 2025

I dag, den 15. januar, distribuerer Norges Gymnastikk- og Turnforbund fire ferske spørreundersøkelser om fremtiden til Landsturnstevnet (LT). Hensikten er at disse undersøkelsene når hver enkelt krets, klubb, trener og gymnast i hele landet, og de er derfor differensiert på denne måten.

President i NGTF, Torgeir Røinås Pedersen, sier følgende:
«I 2025 skal vi igjen arrangere Landsturnstevne, men som mange allerede er klar over, har det de siste årene vært en utfordring å få gymnastene våre til å delta. Dette arrangementet skal være vårt felles møtested på tvers av landet, grener og aldersgrupper – der hele turnfamilien skal møtes på familietreff. Vi trenger deres hjelp til å forstå årsakene til dette, og hvordan vi sammen kan snu denne trenden. Hvordan kan vi øke deltakelsen på dette arrangementet og gi deltakerne de fantastiske opplevelsene og minnene vi vet at de kan få?

Vi har forsøkt å gjøre noen tilpasninger for å følge med i tiden og innspillene vi har mottatt underveis, inkludert å redusere varigheten av arrangementet, tilby flere aktiviteter for de som ønsker det, og åpne for deltakelse også for ungdommen.

Vi går nå bredt ut for å samle inn så mye informasjon som mulig fra de ulike leddene vår organisasjon, slik at vi forhåpentligvis kan klare å snu trenden med deltakerantallet og dermed spre gleden ved gymnastikk og turn til enda flere! Alternativet er å vurdere avviklingen av denne lange og verdifulle tradisjonen, og det tror vi at ingen av oss ønsker.»

Hver krets, klubb, trener og gymnast oppfordres nå til å besvare den mottatte spørreundersøkelsen innen fristen, som er satt til søndag 04. februar. Undersøkelsene er sendt ut via e-post!

Svarer du på spørreundersøkelsen for din klubb, eller som trener og/eller gymnast, er du automatisk med i trekningen av et gavekort på overnatting og frokost på et av Norges Thon Hotels. Lykke til!

Vi håper inderlig at klubbene bidrar til å videresende spørreundersøkelsene til sine trenere og gymnaster, slik at vi når ut til alle!
Dersom du som trener og/eller gymnast ikke har mottatt en spørreundersøkelse, oppfordres du til å ta kontakt med din klubb for å etterlyse den!

Hva er Landsturnstevnet?
Landsturnstevnet er et breddearrangement åpent for alle medlemmer i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, uavhengig av gren, for deltakere fra 13 år og eldre. Dette omfattende arrangementet finner sted hvert fjerde år og gir en unik mulighet for gymnaster fra hele landet å samles.

Under Landsturnstevnet kan deltakere glede seg til en rekke oppvisninger, inkludert fellestropp, kretstropper, oppvisningstropper, NKGV (Norges Kvinnelige Gymnastikk Veteraner), NTV (Norges Turn Veteraner), og Lær på Stedet. I tillegg blir Gym for Life Norge arrangert som en del av dette arrangementet.

Arrangør har også muligheten til å søke om å arrangere NM i en eller flere konkurransegrener. Deltakerne kan engasjere seg i workshops tilpasset ulike aldersgrupper og ferdighetsnivåer, noe som gir en lærerik og utfordrende opplevelse.

Landsturnstevnet byr også på en rekke sosiale arrangementer og sammenkomster, inkludert åpnings- og avslutningsseremonier samt en storslått LT-galla. Arrangementet strekker seg over fire dager, fra torsdag til søndag, og finner sted sent i juni.

For et glimt av atmosfæren og opplevelsene fra Landsturnstevnet 2022, kan du se aftermovien HER.

Har du spørsmål til spørreundersøkelsen eller generelt om Landsturnstevnet, kan de rettes til nicolai.jacobsen@gymogturn.no.