Skip to content
Nyhet

Oppsummering av 2023 – fra landslagssjefen

2023 går snart inn i historiebøkene. Det har vært et år med masse aktivitet for turn kvinner landslagene, og i den anledning har landslagssjef Antonio Egri skrevet en oppsummering av 2023 for turn kvinner.

Oppsummering av 2023

«Mitt første år som landslagssjef er nå over – et år fylt med aktivitet og resultater på høyeste nivå. Det gjør meg utrolig stolt å se tilbake på hva jentene og trenerne våre har oppnådd i år.

Jeg har innsett at turn ikke er idretten som troner øverst når det gjelder økonomi. Vi har dessverre ikke så store budsjetter som vi drømmer om, derfor må vi alltid gjøre tøffe prioriteringer om hva som er riktig bruk, både på kort og lang sikt. I 2023 var vår hovedprioritet å kvalifisere til OL i Paris, men samtidig ønsket vi også å legge grunnlag for en mer langsiktig plan til neste OL-syklus ved å investere i den neste generasjonen med seniorgymnaster som kommer.

I flere år har det vært et stort mål for meg personlig, men også for landslaget, å beholde gymnastene som er på det høyeste nivået i mange år etter de er ferdig på videregående skole. I 2023 hadde vi 7 jenter på landslaget over 20 år. Så mange gymnaster over 20 år er noe vi aldri har sett tidligere, og det viser at kulturen vi har bygd opp sammen er riktig og sunn. Det er jeg veldig stolt over!

Aktivitet i 2023

Totalt 13 landslagssamlinger

 • I Haslehallen, Nordstrand, Ski og Barcelona.
 • Med ulike temaer: gjennomkjøring med uttak, forberedelser til mesterskap, nye elementer (off season), basistrening og rekruttsamling.

3x World Cup i Cottbus, Baku og Kairo

 • 5x finaler med Julie Erichsen, Maria Tronrud og Marie Rønbeck.

3x World Challenge Cup i Varna, Osijek og Paris

 • 3x finaler med Mari Kanter, Maria Tronrud og Marie Rønbeck.

Nordisk junior, Finland

 • Gull i lagkonkurransen.
 • Helnorsk pall med Christine Kubon, Kristine Hammerø og Hannah Ifeanyi som henholdsvis nummer 1, 2 og 3.
 • Gull i bom og frittstående.

Jr VM, Antalya, Tyrkia

 • Deltok med Hannah Ifeanyi, Christine Kubon og Kristine Hammerø.

EYOF, Maribor, Slovenia

 • Mix-finale med Hannah Ifeanyi.

EM, Antalya, Tyrkia

 • Høyeste poengsum for lag.
 • Historisk mangekampfinale med Maria Tronrud.

RomGym Trophy, Bucuresti, Romania

Bronse i lagkonkurransen. Sølv i hopp med Julie Erichsen.

VM, Antwerpen, Belgia

 • Deltok med Maria Rønbeck, Julie Erichsen Mari Kanter og Maria Tronrud.
 • OL-kvalifisering ikke oppnådd.

Nord europeisk mesterskap, Halmstad, Sverige

 • Bronse i lagkonkurransen. Sølv i frittstående for Mari Kanter.

2024 ser ut til å bli nok et krevende år med tøffe prioriteringer når det gjelder konkurranser. Vi rammes dessverre hardt økonomisk, som resten av samfunnet, og må klare oss med mindre ressurser enn vi har gjort tidligere.

Kvalifisering til OL i Paris er fortsatt mulig gjennom World Cup, og det er nettopp World Cup og EM som kommer til å bli vår hovedprioritet i 2024.

Antall gymnaster på senior- og juniorlandslagene kommer til å være like dynamisk som i 2023, med uttak hver sjette måned, men målet vårt vil fortsatt være å beholde alle seniorer som er på et høyt nivå. Til neste år kommer vi til å se nye spennende førsteårsseniorer delta på store konkurranser. Og så gleder vi oss til å se de nye talentfulle juniorene med på laget.

2024 blir igjen et år med mye aktivitet og mye å glede seg til, både som gymnast, trener, foresatt og som turn fan. Nordisk Mesterskap arrangeres i Haslehallen i Oslo. Der vil vi se både junior- og seniorlagene vise seg i sin beste form da det arrangeres rett før EM. Vi håper å se mye publikum i hallen for å heie på jentene!

Jeg ønsker dere et år fylt med hardt arbeid i hallene, prestasjoner i konkurranser, og oppfylte mål i gode miljøer med latter og turnglede! God jul og godt nytt år!»

Med vennlig hilsen  

Antonio Egri 

Landslagssjef turn kvinner