Skip to content
Nyhet

Gull til Jacob i Nord europeisk mesterskap

Jacob Gudim Karlsen sikret seg gullet i hopp med 14.525 poeng under apparatfinalene i Nord europeisk mesterskap i Halmstad, Sverige i helgen. Jacob tok også med seg et sterkt sølv i ringer med 13.700 poeng. I tillegg til Jacob sine to medaljer tok også Fredrik Bjørnevik Aas en 8.plass i svingstangfinalen med 11.550 poeng.

Jacob med gull i hopp. Foto: Valentyn Skrypin

Jentene imponerte med bronse i lagkonkurransen med 186,127 poeng. I tillegg fikk Mari Kanter sølv i frittstående med 12.300 poeng. Selma Halvorsen ble beste jente i mangekamp med en 10. plass og 46,832 poeng. I tillegg til Mari sitt sølv tok Juliane Tøssebro en 4. plass i skanke med 11.366 poeng og Selma Halvorsen en 5. plass i skranke med 11.003 poeng.

Jentene med bronse i lag. Foto: Antonio Egri

Alle resultater finner dere her.

Jentene deltok med flere gymnaster med liten internasjonal erfaring for å kunne gi flere jenter denne viktige erfaringen og bygge videre på en sterk kultur i laget. Landslagssjef Antonio var fornøyd med laget og kunne fortelle at de gjorde en stabil og ren konkurranse som gjorde at Norge endte på 3. plass bak Wales og England.

Det ble ikke den store dagen for guttene lørdag. Laget kom helt nede på en 7. plass i lagkonkurransen og beste gymnast i mangekamp ble Peder Skogvang nede på en 22. plass med 73.432 poeng. Landslagssjef Robert Hirsch kunne fortelle at det ble en tøff konkurranse for guttene. Blant annet ble Sebastian Sponevik syk som gjorde at han deltok i kun fire apparater. Da det i tillegg ble gjort flere feil i så og si alle apparatene ble det totalt sett en skuffende lagkonkurranse for guttene.

På de norske lagene turnet følgende gymnaster:

Turn kvinner
Mari Kanter, Holmen TT
Selma Halvorsen, Oslo TF
Serina Kvæstad, Holmen TT
Amalie Dalene, Nedre Glomma TF
Aurora Walen, Nedre Glomma TF
Juliane Tossebrø, Laksevåg T & IK

Turn menn
Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn
Jacob Gudim Karlsen, Oslo TF
Peder Funderud Skogvang, Oslo TF
Joar Birkeland Amblie, Oslo TF
Nore Skulesson Stene, Oslo TF
Fredrik Bjørnevik Aas, Laksevåg T&IL