Skip to content
Nyhet

Sølv i Nordisk!

Da er Nordisk Mesterskap over for denne gangen, og det var en stor opplevelse for alle som deltok!
Dagen startet med miks klassen, hvor Trondheims Turnforening var første lag ut i tumbling med en god gjennomføring til tross for et par uheldige miss. De fortsatte konkurransen med et stilrent og pent frittstående før de avslutta med trampett. Det ble noen litt ustødige kjøringer for laget fra Trøndelag, som gjorde at de til slutt endte på en 7. plass. 

En noe bedre plassering ble det på Drammen, som også deltok i miksklassen. De starta med tumbling, hvor de kjørte mye god stil og høye hopp, men dessverre fikk noen dyre feil. Videre stod frittstående på programmet hvor de leverte en god kjøring. Dagen ble avslutta i trampett hvor det og ble noen fall, men til tross for dette leverte de bra og kom seg inn på en 4. plass. 

Neste klasse på programmet var kvinner, hvor Salhus og Drammen stilte fra Norge. Det er første gang Salhus deltar med et kvinnelag i Nordisk, og deres første apparat tumbling bar litt preg av at det var litt nervøsitet ute å gikk blant gymnastene. De kjempa seg tilbake og leverte en bedre kjøring i trampett med kun noen få fall. Salhus avslutta konkurransen med frittstående, hvor de kjørte et program med god synkronitet og fikk avsluttet med stil. Dette resulterte i en 10. pass på resultatlisten.

Damene fra Drammen stilte som det andre norske laget i kvinneklassen, her var flere av kvinnene som stilte i miks klare for runde to. De leverte en god åpning med tumbling, hvor Sofia leverte en serie med to doble saltoer i som eneste kvinne gjennom hele konkurransen! Videre gikk det til trampett hvor det ble kjørt bra med få fall og generelt en god gjennomkjøring. Som Salhus avsluttet de i frittstående, hvor de leverte en bra og synkron kjøring som sikra de en 7. plass. 

Til slutt på dagen var det herrenes tur. Her deltok Salhus for første gang på nærmere 20 år, og regjerende mestere Oslo. Det var knyttet mye spenning til hvem som kom seirende ut av denne klassen, hvor Oslo var blant favorittene. 

Salhus var først ut, og leverte et frittstående med mye selvtillit og et gruppeelement som inkluderte en dobbel baklengssalto! Videre tok de med seg selvtilliten over i tumbling og leverte en god kjøring også her. Dessverre gikk det ikke like bra i trampett hvor de starta med noen fall allerede i første serie. Alt i alt ble det en god dag for laget fra Bergen som endte på en 7. plass. 

For Oslo så starta dagen med en trampett kjøring som gjorde ting spennende, hvor det dessverre ble noen fall og litt rusk. Videre i frittstående viste Oslo hvorfor de er regjerende Norgesmestre og Nordiske mestre med et frittstående som fikk publikum til å virkelig følge med! Som siste apparat tumbling leverte de en nydelig førsteserie, etterfulgt av en nesten like nydelig andre serie. Alt i alt en vell gjennomkjørt konkurranse, og spesielt for Odin Horne og Morten Ormstrup som avslutter karrierene sine med denne tumblingkjøringen. Og når siste lag var ferdig og karakterene ble ropt opp ble det klart at Oslo dessverre ikke klarte å forsvare tittelen fra 2019, men de tok til gjengjeld et velfortjent sølv!

Gratulerer!

Her finner du alle resultater.