Skip to content
Nyhet

Vinnere av Gymnastics Awards 2023

Lørdag 4. november var det duket for det aller først Gymnastics Awards noensinne! På Thon Hotel Oslofjord samlet over 200 turnvenner fra hele Norge seg, for å hylle de som har gjort en ekstraordinær innsats for idretten vår i årene som har gått. Vi delte ut tre priser denne kvelden; årets anlegg, årets klubb og årets trener.

Hokksundhallen stakk av med prisen for Årets anlegg!

Juryens begrunnelse var som følger:

Vinneren av årets anlegg er en flott basishall med tilbud om aktiviteter i de fleste av forbundets grener og aktiviteter. Anlegget er stort – noe som gjør at flere partier med ulike aktiviteter kan trene samtidig. Dette bidrar også til å utvikle det sosiale miljøet mellom alle utøverne.

Anlegget blir brukt mest av den lokale turnforeningen, men blir også leid ut til idrettslag eller andre i lokalmiljøet. Basishallen har vært i bruk siden januar 2020 og skapt svært mye idrettsglede og aktivitet!

Anlegget egner seg også godt som konkurransearena. I løpet av de to siste årene har anlegget huset arrangementer som Ifact Norgescup og NM senior Turn kvinner og Turn menn. I november 2023 skal Norgesfinalen arrangeres i hallen samt NM senior i troppsgymnastikk i 2024.

Oslo Turnforening ble kåret til Årets klubb!

Juryens begrunnelse var som følger:

Årets klubb har gjennom mange år bidratt til å spre turnglede for både små og store medlemmer gjennom sitt brennende engasjement. Årets klubb er en stor forening som satser på de aller fleste av aktivitetene innen gymnastikk og turn.

I flere av grenene de satser på kan de vise til gode resultater både nasjonalt og internasjonalt. Klubben er godt representerte med landslagsgymnaster i sine grener.

Klubben er også stolt over å ha et stort og godt breddetilbud hvor det organiseres aktiviteter for alle aldre, fra 2-100 år. I tillegg til tradisjonelle partier, tilbyr årets klubb blant annet paraturn for barn og ungdom, showtropp og mosjonspartier.

Årets klubb ønsker å være en klubb som bidrar til turn-Norge. De har medlemmer og ansatte som er godt representert i ulike verv i krets og forbund, samt at flere er trenerutviklere, landslagstrenere og dommere på krets-, forbunds- og internasjonalt nivå.

Årets trener ble Siri Margrete Kornstad!

Juryens begrunnelse var som følger:

Årets trener er en svært engasjert ildsjel som alltid setter sine gymnasters helse og trivsel først. Vedkommende er kjent for å ha oversikt over absolutt alle detaljer og er like opptatt av god organisering og administrasjon, som å være en aktiv trener i hallen.

Årets trener har vært trener i klubben sin siden 1990- tallet og har bidratt til å øke antall gymnaster fra 4 på 1990-tallet til 150 gymnaster på alle nivåer i dag.

Treneren viser foreningens mål og verdier i praksis; «Gleder treneren og utøveren seg til neste trening, da har vi lykkes i jobben!»

Årets trener har jevnlig hatt gymnaster på landslagsgrupper fra år 2000 og helt frem til i dag. Vedkommende kan vise til meritter som trener i EM 2009 og VM i 2010 og er trener for årets juniornorgesmester som også deltok i junior-VM nå i sommer. I tillegg til dette er årets trener også internasjonal dommer fra 2005 og dømte EM i 2018.

I tillegg til de tre prisene under Gymnastics Awards, ble Tordis «Titteliten» Hagfors Mollatt tildelt NGTFs fortjenestmedalje i sølv!

Norges Gymnastikk- og Turnforbund gratulerer alle nominerte og vinnere! Hjertelig takk for en strålende kveld sammen med turn-Norge.