Skip to content
Nyhet

Spanske rytmer og nordlys under VM

Denne uken ble VM i rytmisk gymnastikk arrangert i Valencia – og for en stemning det har vært i arenaen! Med spanske rytmer, elleville jubelscener og stor støtte til gymnastene, kan vi ikke si annet enn at spanjolene har levert flotte rammer under det som blir det siste VM i denne olympiske syklusen.

«Aldri sett hun bedre i ball»
Josephine Juul Møller, som deltok i VM som eneste gymnast fra Norge, startet sin all-around kvalifisering på onsdag med ball. Askerjenta leverte en nydelig kjøring med sikkerhet på teppet til 28.800 i karakter og totalt en 36. plass av hele 82 gymnaster. Josephine sin personlige trener, Anne Silje Nettum, var storfornøyd med starten i VM.

– Josephine hadde en veldig god start i ball. En stor forbedring i utføringen av kroppsvanskene hennes, og også det artistiske momentet. Hun følte musikken, var veldig dynamisk, og fikk med seg hele det spanske publikummet. Jeg tror jeg aldri har sett henne kjøre så bra ball. Det er ekstra utfordrende å gi alt i første rotasjon, da det er naturlig nok en del nerver i et så stort mesterskap, oppsummerte Anne Silje Josephine sin første kjøring.

Videre samme dag startet Josephine nok en gang veldig bra på teppet, denne gangen med redskapet ring. Dessverre hadde hun to dropp (mist av redskap i gulv), noe som resulterte i en 74 plass av 83 i det redskapet.

– I andre rotasjon begynte hun veldig bra, men var dessverre noe uheldig, fortalte Anne Silje.

Josephine åpnet VM med en strålende kjøring i ball. Foto: Ricardo Bufolin.

Nordisk reise med vimpel
Dag to i VM kjørte gymnastene de to siste redskapene i kvalifiseringen, nemlig køller og vimpel. Nok en gang leverte Josephine en strålende kjøring i sitt første redskap for dagen, og ble belønnet med en 33. plass av 83 gymnaster i vimpel. Dette ble også hennes beste redskapsplassering i mesterskapet. Dessverre ble det også denne dagen to dropp av redskap og hun endte på en 57. plass av 83 gymnaster etter sin køllekjøring.

– På konkurransedag to var også første apparatet, som var vimpel, veldig bra. Og hun fikk med seg hele hallen på en nordisk reise, med Nordlys farger i vimpelen og Kari Bremnes med «E du nord?». Andre apparatet på dag to hadde Josephine to feil, men likevel en bra helhet og gode kroppsvansker, fortalte Anne Silje.

Josephine er ferdig med sine kjøringer i VM, her under ringprogrammet på onsdag. Foto: Ricardo Bufolin.

Stor framgang
Totalt sett er det ingen tvil om at Josephine har fått vist fram mange gode egenskaper og vært en god representant for Norge her i Valencia. Det er viktig å tørre å gjøre vanskeligere ting for å øke nivået på lenger sikt, noe som trener Anne Silje også er inne på når hun oppsummerer mesterskapet i sin helhet.

– Vi har hatt to veldig gode kjøringer av fire, hvor Josephine har vist at hun har hatt stor fremgang denne sesongen. Jeg syns vi har vært veldig flinke i trenerteamet vårt til å forberede Josephine på best mulig måte. Det har vært liten tid til ferie, og Josephine har trent to økter stort sett hver dag, i tillegg til restitusjon selvfølgelig, forteller Anne Silje avslutningsvis fra Valencia.

Fornøyd gjeng etter endt konkurranse, her er Josephine sammen med klubbtrener Anne Silje Nettum og landslagssjef Elizabeth Paisieva. Foto: NGTF.

Landslagssjef Elizabeth Paisieva var også fornøyd med det Josephine fikk vist på teppet og har allerede påbegynt å analysere og planlegge for det som blir det neste.

– Josephine startet svært bra i første redskap, men mistet dessverre flyten i ringprogrammet sitt (andre redskap) etter en stor feil. Dette resulterte i at hun mistet tre veldig høye elementer i tillegg til trekk for selve feilen. På dag to nådde hun inn til publikums hjerter med sitt nydelige vimpelprogram med norsk vokal. Og da det var på tide med køllerprogrammet, ble hun møtt med stor støtte fra publikum i det musikken hennes startet og det kom spanske toner ut fra høyttalerne. Neste steg blir å gjennomføre en god analyse og bygge en nøye planlagt plan for neste år, oppsummerte Elizabeth, og la til gratulasjoner til resten av støtteapparatet som var i sving under mesterskapet.

Slik gikk det for Norge
Som varslet før mesterskapet, var dette VM’et også kvalifisering til OL. Det ble ingen OL-billett med hjem i kofferten for Norge, men det er fortsatt en sjanse igjen under EM i 2024.

– Dette mesterskapet var unikt, både med tanke på hvordan arrangør hadde bygd opp arenaen, fasilitetene som de tilrettela for gymnastene og ikke minst på grunn av kvalifiseringen. Hver nasjon var veldig godt forberedt og siktet etter svært høye mål og resultater. Dette gjaldt også Norge. Vi har mål om kvalifisering og Josephine var godt forberedt. Hun er en gymnast med stort potensial, erfaring og som nå er kjent blant dommerne, fortalte landslagssjef Elizabeth Paisieva før vi rundet av fra Valencia.

I dette mesterskapet ble Josephine nummer 48 av 82 gymnaster i all-around kvalifiseringen etter kjøringer til følgende score og plasseringer per redskap:
RING: 23.150, 74. plass av 83.
BALL: 28.800, 36. plass av 82.
KØLLER: 26.400, 57. plass av 83.
VIMPEL: 27.250, 33 plass av 83.

Nå skal delegasjonen blant annet delta i «President’s Round Table meeting» og «Athletes meeting», før turen bærer hjemover til Norge igjen på mandag.

Full resultatliste finnes her, og blir tilgjengelig i resultatarkivet på nettsiden. Hvem som kapret de 14 heldige plassene til OL fra VM, kan du se under «show files» her.

Generalsekretær i NGTF, Mona Kristiansen, var imponert over det Askerjenta viste fram på teppet i Valencia. Her sammen med Josephine. Foto: NGTF.