Skip to content
Nyhet

Fantastisk norsk suksess på World Gymnaestrada i Amsterdam!

Denne uken har Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF) deltatt på den prestisjetunge verdensgymnaestradaen i Amsterdam, og norske gymnaster har virkelig gjort seg bemerket på verdensscenen. Med hele 490 deltakere, representert av 32 idrettslag, har Norge stolt vist frem sin lidenskap for gymnastikk og turn. De norske gruppene har deltatt i oppvisninger gjennom hele uken, og publikum har vært vitne til spektakulære prestasjoner som har satt et klart preg på arrangementet. I tillegg har de norske deltakerne fått oppleve en uforglemmelig parade under åpningsseremonien, samt deltatt på FIG Gala, som ble ukens høydepunkt for mange.

Bak disse fantastiske prestasjonene ligger utallige timer med hardt arbeid og dedikasjon. De norske lagene har forberedt seg grundig i forkant av arrangementet, og den sterke støtten og samarbeidet blant deltakerne har vært en nøkkel til suksess. Norges Gymnastikk- og Turnforbund har også spilt en sentral rolle med sin fellestropp, som har trent sammen og utført imponerende oppvisninger gjennom hele uken. «Det har vært en utrolig opplevelse å være instruktører for fellestroppen til NGTF. Vi har fått så mange positive tilbakemeldinger, både på treninger og på oppvisningene. Vi har hatt med en helt utrolig gjeng som har tatt treninger på sparket, og som virkelig har levert under oppvisningene,» sier Vera Rahd Bekken og Janne Rahd, instruktører for fellestroppen.

«Det er en utrolig prestasjon vi har sett fra troppen vår. Troppen består av gymnaster i 70-årene, og den eldste på troppen er 81. Å se deres dedikasjon og lidenskap for gymnastikk har vært en inspirasjon for oss alle,» sier Wenche Havnaas, instruktør for Norges Kvinnelige Gymnastikk Veteraner, som er en av de mange troppene som har hatt oppvisninger på det store messesenteret RAI i Amsterdam.

Det er ikke uten grunn at de norske gymnastene har mottatt utallige lovord fra internasjonale delegasjoner. Med imponerende oppvisninger og en utrolig innsats, har de virkelig vist frem Norges dedikasjon til gymnastikk og turn. Nordisk Aften og FIG Gala var spesielle høydepunkter som fikk de norske utøverne til å stråle enda mer.

«Som visepresident i Norges Gymnastikk- og Turnforbund er jeg overveldet av våre deltakeres prestasjoner på World Gymnaestrada. Det er en ære å se hvordan våre gymnaster representerer Norge på den internasjonale arenaen med så mye entusiasme og stolthet,» sier Birgit Iversen, visepresident i Norges Gymnastikk- og Turnforbund. «Vi i Norges Gymnastikk- og Turnforbund ønsker å takke alle deltakerne, trenerne, frivillige, og støttespillere som har gjort dette mulig. Deres innsats og engasjement har vært uvurderlig, og vi er stolte over å ha slike ambassadører for norsk gymnastikk og turn. Vi ser allerede frem til neste mulighet til å vise frem Norges talent på den internasjonale arenaen».

Deltakelsen på Gymnaestrada har ikke bare gitt de norske gymnastene en unik internasjonal opplevelse, men det gir også masse inspirasjon som gymnastene tar med seg hjem til idrettslagene og gymnastikkmiljøet i Norge. Å representere Norge på et slikt internasjonalt arrangement er en ære i seg selv, og deltakerne har virkelig vist hva norsk gymnastikk og turn står for – livslang glede i gym og turn!

Fotograf: Eirik Thingstad Lundstein