Skip to content
Nyhet

World Gymnaestrada 2023 er i gang

For 17. gang samles turnfamilien fra hele verden på et av verdens største idrettsarrangement innen en idrett – World Gymnaestrada i Amsterdam.

World Gymnaestrada er en internasjonal gymnastikkfestival som arrangeres hvert fjerde år. Den tiltrekker seg tusenvis av deltakere fra hele verden, inkludert utøvere i alle aldre og nivåer, trenere, og støtteapparat. Arrangementet har som mål å feire mangfoldet i gymnastikkens verden.

Med 490 deltakere som representerer 32 gymnastikkforeninger og klubber, vil Norge delta på byoppvisninger, fellestroppen, World Team og Nordisk aften. Følg med på NGTFs offisielle sosiale medier og nettside for oppdateringer om den norske delegasjonens deltakelse på World Gymnaestrada 2023 og se flere bilder og videoer fra deres oppvisninger.

Åpningsseremonien, som er høydepunktet under arrangementet, fant sted på Olympisk stadion i Amsterdam. Det hele startet med en parade gjennom Amsterdams gater og ble avsluttet med et flott show.

Gymnaestrada uken er fylt med oppvisninger både inne og ute, men flere av de norske deltakerne har ennå ikke entret scenen. På torsdag deltar noen av våre tropper på Nordisk Aften, en spesiell begivenhet som samler gymnaster fra Norge, Sverige, Danmark og Finland. Dette vil gi en flott mulighet for de norske gymnastene å knytte bånd med sine nordiske venner.

Fellestroppen til NGTF, som består av nesten 200 deltakere, har sin første oppvisning i morgen. Denne gruppen måtte smøre seg med tålmodighet da det var noen justeringer i tidsplanen grunnet mye regn.

Den norske delegasjonen er også stolte deltakere i World Team, en internasjonal tropp hvor gymnaster fra forskjellige land samles for å presentere en felles oppvisning. Dette er en flott anledning for enkeltpersoner å delta på World Gymnaestrada.

Med flere dager igjen av World Gymnaestrada 2023 i Amsterdam, er den norske delegasjonen klare til å vise frem sitt beste og representere Norge på en stolt og inspirerende måte både i de nasjonale oppvisningene og i resten av arrangementet.

Bardufoss Gym og Turn
Fredrikshalds Turnforening
Norges Kvinnelige Gymnastikk Veteraner
Finnsnes IL Turn
Fredrikstad Turnforening
Fredrikstad Turnforening