Skip to content
Nyhet

Mix-finale for Kasper og Hanna i EYOF !

Etter at jentene har turnet ferdig i dag, onsdag, er det klart at både Kasper Berntsen og Hanna Ifeanyi er klar for mix-finale i morgen, torsdag. Finalen arrangeres fra kl. 14.00 og streames via EOC. Vi har forsøkt å forklare veldig enkelt hvordan mix-finalen vil foregå litt lenger ned.

Fantastisk kvalifisering av jentene
Landslagssjef Antonio Egri kan fortelle at jentene leverte en fantastisk kvalifisering under EYOF i dag. Christine Kubon startet med noen små feil i bom og frittstående men hentet seg meget godt inn igjen og avslutter konkurransen bra. Hanna Ifeanyi kjører en konkurranse uten store feil og leverte en fantastisk skranke til 12,050 og er dermed reserve til skrankefinalen. Hannah Leverer også solid i mangekampen med en 23. plass og 46,850 poeng. Laget endte på 18. plass av totalt 28 lag. Alle resultatene finner du her.

Landslagssjefen er imponert av det som gjøres og man ser resultatene bli bedre og bedre for både juniorene og seniorene.

Christine Kubon og Hanna Ifeanyi meget fornøyde etter sin konkurranse!

Guttene gjorde en opp mot feilfri kvalifisering
Guttene gjorde ingen store feil i sin kvalifiseringen og gjorde en solid konkurranse. Dessverre ble Philip Lieske skadet i forkant av konkurransen og kunne konkurrere kun i bøylehest. Med lagmodus 3/3/2 som betyr at de to beste karakterene teller, fikk Kasper Berntsen og Ivan Maltsev litt ekstra press på sine skuldre med Philip sin skade. Dette taklet de meget godt og gjennomførte uten store feil. Laget endte på en respektabel 16. plass av 26 lag og Ivan ble beste norske gymnast sammen lagt med en 33. plass av 72 deltakere. Dessverre ble det ingen apparatfinaler på guttene, men Kasper var nære i frittstående, 0,1 poeng unna finalen med sin 12. plass og kvalifiserte seg for mix-finalen. Alle resultatene finner du her.

Både landslagssjef Robert Hirsch og trener fra Oslo TF, Lucian Fratiloiu, var godt fornøyde med jobben guttene gjorde og gleder seg til Kasper sin finale i morgen. Dette var en ny og viktig erfaring for de unge guttene.

Bildetekst: Fornøyd gjeng etter konkurransen. F.v. Lucian Fratiloiu, Philip Lieske, Kasper Berntsen, Ivan Maltsev og Robert Hirsch.

Hva er en mix-finale

16 nasjoner er kvalifisert for mix-finalen som består av den gutten og den jenta fra den enkelte nasjonen som er best rangert etter kvalifiseringen i de tre apparatene som teller som kvalifisering til mix-finalen. Finalen består av totalt fire runder. Runde 1 og 2 er kvalifisering til semifinale hvor hver gymnast kan velge hvilke to apparater de vil konkurrere i. De fire beste parene går videre til runde 3 (semifinale) hvor det best rangerte paret etter runde 1 og 2 møter det paret som er rangert som nummer 4 og de parene som er rangert som nummer 2 og 3 møtes. I runde 3 må de velge et apparat de ikke har turnet i under runde 1 og runde 2. Vinneren av disse to duellene møtes i fialen og de to andre parene møtes i bronsefinalen. I finalen og bronsefinalen står de igjen fritt til å velge det apparat de vil konkurrere i. Enda mer detaljert forklaring finner dere på side åtte i Work Plan som kan lastes ned her eller så finner dere også litt informasjon her.

Hvem er tatt ut og hva trenger du å vite om EYOF før mesterskapet

Fem juniorturnere, tre gutter og to jenter, er tatt ut til å representere Norge i turn under EYOF, European Youth Olympic Festival. Totalt 66 utøvere fra seks ulike idretter reiste til Maribor, Slovenia 21. juli. Mer om Olympiatoppen sitt uttak av den norske troppen kan du lese her.

For turn er følgende gymnaster og trenere tatt ut til å representere Norge:

Turn kvinner

  • Christine Victoria Kubon, Laksevåg T&IL
  • Hannah Onyinye Ifeanyi, Oslo TF

Trener:

  • Joanna Uracz

Turn menn

  • Ivan Maltsev, Oslo TF
  • Kasper Berntsen, Oslo TF
  • Phillip Lieske, Bergens TF

Trenere:

  • Robert Hirsch, landslagssjef
  • Lucian Fratiloiu

I tillegg stiller vi med dommerne Christian Tverås og Anne Torill Nordli.

EYOF er et stort multisport arrangement, et slags mini-OL for europeiske juniorer. Mer om EYOF kan dere lese på arrangør sine sider her. Her finner dere også tidsplaner og øvrig informasjon om mesterskapet. Med andre ord en fantastisk mulighet til å høste verdifull erfaring fra større arrangementer til seinere i karrieren.

Program, streaming og livescore
Guttene hadde sin kvalifisering med mangekamp- og lagkonkurranse tirsdag 25. juli. Dette er samtidig kvalifiseringen til apparatfinaler. Jentene har samme konkurranse onsdag 26. juli, i samme format med kvalifisering til apparatfinaler. 27. juli er det finale i mix par, mens det er apparatfinaler 28. og 29. juli før den norske troppen reiser hjem 30. juli.

Streaming av konkurransene vil skje via EOC