Skip to content
Nyhet

Sommerhilsen fra presidenten!

Da er tiden kommet for en liten sommerhilsen fra meg. Som alltid har sesongen vært preget av høy aktivitet og mange gode prestasjoner.

Først og fremst gleder jeg meg over at medlemmene våre er tilbake etter koronaårene. Fra 95.000 medlemmer i 2020 viser tallene fra i fjor at vi har passert 102.000 medlemmer! Dette er svært gledelig og viser at vi fortsatt er attraktive for de som ønsker sunne og spennende idrettsaktiviteter og fylle hverdagen med. Ingen andre idrettsforbund kan tilby den variasjonen som vi har blant våre aktiviteter. Det er heller ingen som er i nærheten av å tilby det grunnlaget som legges gjennom gym og turn, og som har et slikt aldersspenn blant våre medlemmer som det vi har.

Interesse for våre aktiviteter ser vi også gjennom påmeldinger til kurs. Aldri er det gjennomført flere kurstimer i vårt forbund enn det som har vært situasjonen det siste året.

Ingen har flere barn under 6 år enn vårt forbund. Det er nesten 20.000 barn i denne aldersgruppen som deltar på våre partier hvert år. Men vi er godt representert også i den andre enden av skalaen. I år ble 93 år gamle Titteliten nominert til årets trener i Europa. Selv om Titteliten ikke vant avstemmingen var hun en av 3 kandidater som det Europeiske turnforbundet hadde nominert!   

Vår visjon, Livslang glede i gym og turn, er åpenbart svært dekkende for oss!

I tillegg til stor aktivitet kan vi også skilte med svært gode prestasjoner innen flere av våre konkurransegrener. Under årets EM i Turn kvalifiserte både Sofus Heggemsnes og Maria Tronrud seg til mangekampfinale! Vi skal svært mange år tilbake i tid for å finne sist vi hadde både en mann og en kvinne i mangekamp finale i EM. I tillegg tok Sofus tidenes første gullmedalje i World Challenge cup da han vant svingstangfinalen i Varna. Dette lover godt for fremtiden.

Som president i NGTF har jeg gleden av å kunne følge mange av våre utøvere både i inn- og utland. Forrige uke var nok et absolutt høydepunkt da jeg hadde gleden av å oppleve våre fantastiske mangekamp-utøvere under Special Olympics i Berlin. Vi hadde med 7 utøvere fordelt på turn menn, turn kvinner og RG.

Mange kom bort til meg der nede og fremhevet hvilke ambassadører disse er for idretten. Ikke bare er de utrolig dyktige utøvere, men de viser også en omsorg og oppmerksomhet for alle rundt seg som er helt unik. Det er ikke noe sted jeg føler meg så velkommen som jeg gjør i møte med denne flotte gjengen. Vi må vel også få lov til å skryte litt av resultatene. 12 av 16 gull til Norge stod våre utøvere for! Men aller viktigst er den idrettsgleden man kjenner på når disse er i hallen, her har mange noe å lære.

Så skal det sies at utøvere blir ikke gode uten de riktige trenerne og øvrige støtteapparat. En stor takk til dere for den fantastiske innsatsen også dere gjør for at utøverne har trygge og gode rammer når de skal prestere på det nivået de gjør. Vi snakker faktisk om å kjøre krevende øvelser foran fullstappede tribuner. Så mye publikum som det som var til stede under disse dagene i Berlin har jeg aldri sett i en turnhall.

Nå ser jeg frem mot Gymnastradaen i Amsterdam. Det er kanskje litt flaut å si det, men dette er første gangen jeg er på gymnastradaen. Jeg har vært på utallige krets og landsturnstevner, men dette har jeg forstått er noe ganske så annet. Jeg har heldigvis hatt gleden av å se våre fantastiske tropper i aksjon her hjemme, men gleder meg stort til å se de skinne i Amsterdam, og da på vegne av hele turn Norge!  

Helt på tampen må jeg også minne om neste års høydepunkt, Eurogym i Bodø. Dette kommer til å bli tidenes Eurogym og den som ikke stiller der, kommer garantert til å angre. Det har allerede vært jobbet med planlegging og gjennomføring i flere år, og det vi nå ser konturene av tegner til å bli storslagent. Så dere som ikke har planlagt sommeren 2024, ikke bekymre dere, planen er klar!

Jeg er utrolig stolt og ydmyk i forhold til den jobben som gjøres der ute i våre mer en 400 lag. Dere bidrar til å gi våre barn, unge og voksne en dimensjon i livet som man tar med seg så lenge man lever. En ting er de motoriske ferdigheter og fysiske forutsetninger. En annen og vel så viktig dimensjon er samhold, fellesskap og idrettsglede. For mange av våre barn og unge er det nettopp den arenaen dere tilbyr som gir den mestringsgleden vi alle så sårt trenger, og som bidrar til å gjøre hverdagen så mye triveligere. Tusen takk til alle dere som skaper idrettsglede for alle og som ser de som trenger å bli sett.

God sommer!

Torgeir Røinås Pedersen