Skip to content
Nyhet

Ni gull og to Nordiske mestere!

F.v.: Joanna Uracz, Kristine Pettersen Hammerø, Gabriella Lazlo Bergem, Tomine Roald Gadderud, Christine Victoria Kubon, Hannah Onyinye Ifeanyi og Georgiana Dicu.

Det ble en ellevill medaljefangst under Nordisk mesterskap for turn kvinner og turn menn junior og turn menn youth i Helsinki Finland i helgen. Med hele syv individuelle gullvinnere, to lag-gull og 27 medaljer totalt forsynte Norge seg godt av medaljene.

Både youth-laget til turn menn med 202.294 poeng og juniorjentene med 141.813 poeng vant gull i lag. I tillegg fikk juniorjentene og youth-guttene hver sin Nordiske mester i mangekamp med henholdsvis Aleksander Mellingen fra Bergens TF med 68.398 poeng og Christine Victoria Kubon fra Laksevåg Turn- og IL med 46.949 poeng. For juniorguttene ble det bronse i lag. Alle de tre lagene gjorde det også bra i apparatfinalene. Alle resultatene finner du her.

Juniorjentene tapetserte pallen i mangekamp
For juniorjentene gikk det ekstra bra i mangekamp med både gull, sølv og bronse. tillegg til nevnte gullvinner Christine Kubon tok Kristine Pettersen Hammerø fra Aalesunds TF sølvet og Hannah Onyinye Ifeanyi fra Oslo TF bronsen. I apparatfinalene ble det gull for Tomine Roald Gadderud fra Oslo TF i bom og Hannah Onyinye Ifeanyi i frittstående. I skranke ble det sølv til Christine, mens det i bom frittstående ble bronse til henholdsvis Hannah og Kristine.

De yngste gutta imponerte

Også for youth-laget, som er 13 – 14 år, ble det en god helg med gull i både lag og i mangekamp. De gjorde en kjempegod konkurranse og mestret presset i sin første representasjonsoppgave for Norge. Det er svært gledelig å se den neste generasjonen markere seg, og det blir spennende å følge de videre.

Det var virkelig Aleksander sin dag denne helgen da han også fikk med seg gullet i hopp og skranke, samt en bronse i frittstående og ringer.  I tillegg ble det delt gull for Thomas Kjønsberg fra Sotra SK i frittstående og tre bronse til Haakon Strand-Gjernes fra Asker TF i henholdsvis bøylehest, skranke og svingstang.

En glad youth-gjeng etter gullet!

For juniorguttene ble det litt stang ut i mangekamp- og lagkonkurransen på lørdag. De fikk en del problemer i bøyle spesielt, men også noen fall i frittstående og svingstang. Det tatt i betraktning må vi se oss fornøyd med bronsen i lagkonkurransen. Ivan Maltsev fra Oslo TF ble beste norske junior med 7. plass i mangekampen. I apparatfinalene tok det seg opp og det ble gull til Jacob Kvamsøe fra Bergens TF i skranke, samt bronse i ringer. Kasper Berntsen fra Oslo TF fikk med seg to sølvmedaljer i henholdsvis frittstående og svingstang. I tillegg imponerte Elias Bjørneberg Ingebrigtsen fra Tromsø TF med sølv i hopp og bronse i svingstang.

Juniorene etter bronsen i lagkonkurransen.

Trenerne for både guttene og jentene var godt fornøyd med helgen og det dro hjem mange gymnaster som er supermotiverte for å utvikle seg videre!

Hvem turnet for Norge

Turn menn Youth (tilsvarer rekkefølgen på bilde f.v.)
Haakon Strand-Gjernes, Asker TF    
Thomas Kjønsberg, Sotra SK     
Emil Kristensen Axberg, Oslo TF          
Aleksander Mellingen, Bergens TF            
Vetle Aleksander Berby, Hoppensprett turn

Turn menn junior (tilsvarer rekkefølgen på bilde f.v.)
Jakob Kvamsøe, Bergens TF
Elias Bjørneberg Ingebrigtsen, Tromsø TF
Ivan Maltsev, Oslo TF 
Kasper Berntsen, Oslo TF     
Phillip Johan Lieske, Bergens TF     

Trenere turn menn youth og junior: Odin Nielsen, Lucian Fratiloiu og Marius Uta.

Turn kvinner junior (tilsvarer rekkefølgen på bilde f.v.)
Christine Victoria Kubon, Laksevåg Turn- og IL
Kristine Pettersen Hammerø, Aalesunds TF
Gabriella Laszlo Bergem, Oslo TF
Hannah Onyinye Ifeanyi, Oslo TF
Tomine Roald Gadderud, Oslo TF

Trenere turn kvinner junior: Georgiana Dicu (t.v. på bilde) og Joanna Uracz (t.h. på bilde).

I tillegg dømte Ann-Helen Bjørnstad, Kristin Kaspersen, Nikolai Rønbeck, Tor Einar Refsnes og Simen Uriansrud for Norge.