Skip to content
Nyhet

Junior-NM på agendaen i Bergen!

I helgen skal det igjen kjempes om mesterskapstitler når Bergens TF inviterer til norgesmesterskap for junior i rytmisk gymnastikk. Om lag 60 talentfulle gymnaster mellom 13 til 15 år i de øverste nivåene for juniorklassen i Norge står klare til å innta Fana Arena.

Norgesmesterskapet arrangeres lørdag 13. mai og søndag 14. mai i Fana Arena med Bergens Turnforening som teknisk arrangør. Lørdag er det individuelt med mangekamp for junior og yngre junior og enkeltredskaper, som også inngår i lag-konkurransen, i tillegg til junior tropp. Lørdag er også kvalifisering til søndagens finaler.

Dette blir en helg med spenning fra start til slutt hvor vi skal kåre de nye norgesmestrene blant morgendagens utøvere. Og mens vi lader opp til helgen, er det fullt mulig å lese seg opp på hva rytmisk gymnastikk egentlig går ut på her.

Fana Arena og Bergen by
Årets arrangørklubb er en forening med en lang og tradisjonsrik historie. Klubben ble grunnlagt i 1882, og er per i dag aktive innen turn, RG, friidrett og orientering. De har over 1000 medlemmer som hver dag lager liv og røre i Turnhallen og Turnkassen på Sletten. Nå som de skal arrangere NM, er det mange i klubben som gleder seg – og det med god grunn for det er noe spesielt ved et NM.

Et norgesmesterskap gir mulighet for gymnastene å konkurrere på en nasjonal arena og møte andre talenter fra hele landet. Arrangørklubben mener at mesterskapet ikke bare en konkurranse, det er i tillegg en anledning for gymnastene å vise sin kreativitet gjennom koreografi og musikkvalg. De arbeider i månedsvis med å forberede sine programmer, trener hardt og prikker inn toppformen for å imponere dommere og publikum – og det er nå klart for den store finalen! Konkurransen er intens, men også en unik opplevelse som bidrar til personlig utvikling og vekst for de unge gymnastene.

I tillegg nevnes det at det i løpet av helgen er en svært god anledning for dommere og trenere å møtes, utveksle erfaringer og å diskutere utviklingen av idretten. Dette utgjør et viktig forum for læring og faglig utvikling, og bidrar til å heve nivået på rytmisk gymnastikk i Norge.

Slik kan du følge med!
Om du ikke har mulighet til å ta turen til Fana Arena i helgen, kan du følge med på resultatservice.
Link til resultatservice her
NB, det er ikke tillatt å filme/streame konkurranser for juniorgymnaster.

Oppdaterte startlister og annen informasjon om mesterskapet finnes på arrangør sin nettside her

Velkommen til Fana Arena og lykke til alle sammen!