Skip to content
Nyhet

Sofus nære det helt store i EM

Sofus avsluttet et godt EM med en fin 7. plass i svingstangfinalen med 12,933 poeng. Resultatene finner dere hos European Gymnastics her. Sofus leverte en meget god stangøvelse helt frem til avspranget hvor han dessverre fikk et stort skritt og han fikk nok registrert et fall og tapte i alle fall opp mot ett poeng. Det viser at han har mer inne og kunne faktisk snust på en pallplassering med et godt avsprang så dette lover godt for resten av sesongen. Alt i alt har Sofus imponert med to finaler i dette EM og spesielt det å få en apparatfinale er et nytt stort seg videre.

Nå gleder vi oss til resten av sesongen og kanskje spesielt til Vm i høst som er OL kvalifisering for oss.

Småtung mangekampfinale for sofus tidligere i uken

Sofus endte på en 24. plass med 75,532 poeng under mangekampfinalen i EM i turn i Antalya på torsdag. Det ble dermed dermed en tung dag i hallen, men han kjempet likevel det han hadde helt til slutt. Alle resultater fra mengekampfinalen finner dere hos European Gymnastics her.

Sofus startet veldig bra i ringer, men falt i hopp som var andre apparat. Det var også litt rusk i skranke-øvelsen som var neste apparat og han fikk i tillegg et fall og var uheldig i svingstang. Han reiste seg og fikk til en god frittstående øvelse og kjempet seg til slutt igjennom bøylehest. Med tre poeng mindre enn i kvalifiseringen så kan man forstå at Sofus ikke var helt fornøyd. Men nå handler alt om å omstille og gjøre seg klar til svingstangfinalen på søndag. Sofus er klar for å gi alt og der kan alt skje!

Hvordan gikk det i kvalifiseringen

Sofus slår til og er kvalifisert til svingstangfinale etter en meget god øvelse. Den fikk han etter en 8. plass i kvalifiseringen med 13,500 poeng under EM i Antalya, Tyrkia. I mangekamp endte han på en 26.plass med 78,598 poeng av 77 gymnaster. Dette ga han plass som førstereserve til mangekampfinalen, men etter at en gymnast trakk seg er det bekreftet at har fått plass i mangekampfinalen på torsdag. Harald Wibye kjørte også en glimrende skranke og er førstereserve til skrankefinalen med 14,266 poeng og en 11. plass.

Alle resultater finner du hos smartscoring her. Finalen streames hos Eurovisions Sport her. Skrankefinalen sendes fra kl. 13.00 norsk tid. Alle apparatfinaler vises også på stream via samme link som over.

Harald endte på 77,764 poeng og 32. plass, mens Jacob Karlsen endte på en 57.plass med 75,331 poeng i mangekampkonkurransen. Det norske laget hadde som mål om å komme topp 13 som lag, noe som ville kvalifisert fult lag til VM seinere i høst. Laget endte på en 16. plass av 27 lag med 236,193 poeng, drøyt 3,5 poeng bak den viktige 13.plassen.

Hvordan gikk det for laget
Guttene var virkelig klare og fulle av energi før første apparat som var bøylehest. Det endte med en litt røff start etter fall på både Jacob og Sofus. Allerede i neste apparat som er ringer greier de å snu skuta og turner bra med Jacob som bestemann med 13.533 poeng. I hopp gjør de det også veldig bra. Sebastian hopper to meget gode hopp, med en snitt på 14,166 (de som prøver å kvalifisere seg til hoppfinalen hopper to hopp) og 14.300 som tellende for laget. Det er en kjempeprestasjon som første års senior. Sofus følger opp med hele 14.500.

Foto: Valentyn Skrypin F.v.: Sofus Heggemsnes, Harald Wibye, Peder Skogvang,
Sebastian Sponevik, Jacob Karlsen og Nore Stene.

Etter tre apparater er det klart for skranke. Noen ustøheter blant enkelte er det, men totalt sett et godt apparat for oss i lagkonkurransen. Harald gjennomfører en veldig fin øvelse som gir han en høy karakter på 14.266 poeng. I svingstang roter arrangør det litt til og er ikke klare for å heve stangen for Nore. Nore deltar som apparatspesialist og teller ikke for laget, men det ender med at han må gjøre oppvarming og konkurranse etter resten av det norske laget har turnet. Dette påvirker ikke laget nevneverdig, men er ikke heldig for Nore sin øvelse. Sofus gjør en meget bra stangøvelse og blir beste norske med 13.500 poeng. Norge avslutter i frittstående og her får vi noen skikkelig gode øvelser selv om man hadde håpet på bedre uttelling poengmessig. Peder imponerer og blir beste Norske med 13.766.

Dagens lagkonkurranse hadde lagformatet 5-4-3 som betyr at det er totalt fem gymnaster på laget, fire får delta i hvert apparat mens de tre beste karakterene teller i hvert apparat. Jacob, Harald og Sofus kjørte full mangekamp, mens Sebastian Sponevik og Peder Skogvang kjører tre apparater hver.

Alt i alt er landslagssjefen godt fornøyd med laget og spesielt måten vi snudde en vanskelig start på. Samtidig gjør vi feil som gjør det vanskelig for oss å kunne være med å kjempe om den viktige 13. plassen i lag. Men det er små marginer på dette nivået og i dag var vi ikke gode nok som lag totalt sett.

Nå som vi ikke har lag til VM venter vi på endelig bekreftelse på om vi får med mangekamputøvere til VM. De som ikke har lag i VM kan maks få med to gymnaster til VM, men hvem som er kvalifisert er avhengig av flere faktorer så vente spent.

Her kan du lese hvem som er på Norges lag.