Skip to content
Nyhet

NM i gymnastikkhjul 2023

I helga har det vært avholdt NM i gymnastikkhjul i Rygge. Arrangøren hadde virkelig gått inn for å lage god NM-stemning, og deltakere, foreldre, frivillige og dommere ble møtt av en flott pyntet hall for anledningen. Den offisielle åpningen ble gjort av varaordfører i Moss kommune Tor Petter Ekroll. Rygge IL var en av de første klubbene som tilbød gymnastikkhjul, og varaordføreren kunne også mimre tilbake til turnarrangementer med egne barn i Ryggehallen 20 år tilbake.

Til å starte begivenheten var rekrutt Markus Skrzypkowski, som første gutt i en nasjonal konkurranse på mange år, noe som er svært gledelig for sporten! Mange av gymnastene stilte med nye og oppgraderte øvelser, og var svært spente før konkurransestart. Det var inspirerende å se fremgangen gymnastene har hatt siden høstsesongen, og det blir spennende å følge gymnastene videre i konkurransesesongen.

Rekrutt Markus Skrzypkowski i linje (Foto: Heidi K. Voilås)

I den offisielle NM-klassen for junior deltok tre gymnaster. Sammenlagt ble Tilde Strande Horntvedt (Rygge IL) norgesmester, med poengsummen 22,90.

Premieutdeling for juniorer (Foto: Heidi K. Voilås)

I hoppfinalen ble det jevnt mellom Horntvedt og Malene Risøy Malmberg (Spydeberg TF). Malmberg gikk av med seier med poengsummen 6,90, og er dermed nybakt norgesmester for aller første gang.
I linje og spiral gikk Horntvedt av med seieren.

Seniorklassen hadde i år én gymnast, Juliane Buer Tupsjøen (Spydeberg TF). Hun klarte samtlige krav for å bli kåret til norgesmester sammenlagt og i alle enkeltdisipliner.

Juliane B. Tupsjøen i spiral (Foto: Heidi K. Voilås)

Vi gratulerer alle norgesmestere og øvrige deltakere med flott innsats.

President Torgeir Røinås Pedersen delte ut premier og foretok den offisielle avslutningen av norgesmesterskapet. Arrangørene organiserte en hyggelig bankett på klubbhuset på kvelden.

Se fullstendige resultater her