Skip to content
Nyhet

Dommer- og trenerseminar avholdt i helgen!

Turn kvinner gjennomførte sitt årlige dommer- og trenerseminar helgen 21.-22.1 med 62 deltakere fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør.
Leder av TKTK Anne Torill Nordli ønsket velkommen og orienterte kort om bl.a endringer i turnstige, kriterier for deltakelse i NM jr og om NIFs barneidrettsbestemmelser.
Landslagssjef Antonio Egri presenterte landslagsmodell/landslagsarbeid og uttak til internasjonale konkurranser. Første store mål er OL i Paris i 2024. Sammen med landslagstrenerne Joanna Urazc og Tiril Døvre viste han hvorfor FIG Elite (obligatoriske øvelser) er viktige for utvikling av gymnaster og hvordan de kan brukes i oppbygging av selvvalgte øvelser. Hovedinnholdet i seminaret var artisteri og FIG-elite (obligatoriske øvelser).
Dommeransvarlig Ann-Helen Bjørnstad hadde forberedt praktisk bedømming av FIG-elite øvelser. Det ble også brukt mye tid på artisteri i bom og frittstående v/Anne Torill. Søndag ble brukt til å dømme øvelser i alle fire apparater. Det var stort engasjement i gruppen og mange hadde spørsmål til reglement og ulike utfordringer som dukker opp i en konkurranse.

TKTK fikk mange nyttige innspill til hvordan rekruttere og beholde dommere denne helgen. Blant annet er det viktig å ha det sosialt og gøy sammen! TKTK tar gjerne innspill på tema til neste års seminar!

Takk til alle som deltok!