Skip to content
Nyhet

Klare for Special Olympics 2023!

I sommer er det klart for det største idrettsarrangementet for mennesker med funksjonsnedsettelse, nemlig Special Olympics World Summer Games. Det vil bli arrangert i Berlin, Tyskland 11.-24 juni. Fire år har gått siden siste lekene i Abu Dhabi hvor de norske turnere sikret 7 av Norges 8 gullmedaljer. Les saken her.

Både generalsekretær Mona Kristiansen og president Torgeir Røinås Pedersen vil være på plass i Berlin for å heie frem utøverne våre.

Julie Fjeldengen, Sofia Mathisen, Victor Andersen, Joakim Hylland, Emilie Søiland, Sanna Nes. Foto: NRK

Utøverne som skal representere Norge er:

RG: Sofia Mathisen (Stabekk TF) Julie Fjeldengen (Skjeberg TF), Sanna Nes (Skjeberg TF), Emilie Søiland (Stabekk TF)

Reserve RG: Fride Spakrud (Stabekk TF)

Turn Menn: Joakim Hylland (Oslo TF) og Victor Andersen (Oslo TF)

Reserve Turn menn: Joakim Larsen (Oslo TF)

Turn Kvinner: Lise Møgster (Sotra SK)

Norge blir sett på som en nasjon med mye kompetanse innen Special Olympics og hele to norske dommere har blitt forespurt om å dømme i Berlin. Brenda Garbin skal dømme turn, og Nedelina Nedelcheva skal dømme RG. Vi gratulerer så mye til våre dommere!

Innslag under idrettsgallaen

Under idrettsgallaen 7. januar fikk vi også se et innslag av Sanna Nes som delte ut pris (Årets forbilde) sammen med freeski-kjører og olympisk mester Birk Ruud. I forkant av dette var NRK på besøk for å lage reportasje av Sanna og Birk, sammen med resten av Special Olympics- troppen. Se reportasjen her.

Norsk idrett ønsker å løfte frem mangfoldet i idretten, og vår drøm er at alle skal bli sett og hørt – og ha like muligheter. Idretten er en arena der alle skal få lov til å drømme så stort de vil! 

Vi i NGTF er utrolig stolte over gjengen vår som skal delta i Special Olympics i Berlin, og ønsker hele den norske troppen masse lykke til!