Skip to content
Nyhet

Sølvmedaljer i årets siste konkurranse!

Landslagene er nå klare i rytmisk gymnastikk for sesongen 2023. Dette blir en svært spennende sesong og våre jenter har allerede rukket å hevde seg på den internasjonale arenaen.

Landslagstroppen består av totalt 12 jenter som skal representere Norge i ulike settinger kommende sesong. I tillegg har landslagssjefen tatt ut utviklingsgruppe bestående av ytterligere 15 jenter. Forberedelsene på det som skal skje kommende sesong er allerede i gang.

Liste over landslagene og utviklingsgruppe for sesongen 2023 kan du se nederst i denne artikkelen.

Kick-off
Selv om landslagene først var klare i november, har landslagsledelsen allerede rukket å gjennomføre den første samlingen. Fredag ettermiddag 25. november ble gymnastene på landslag og utviklingsgruppe samlet på Ullevål sammen med sine trenere til et første landslagsmøte. Etter en aktiv kveld med temaer som samhold, fair play og ikke minst å bli bedre kjent med hverandre, bar turen videre til Asker hvor resten av samlingen ble avhold med hjelp fra Asker Turnforening som teknisk arrangør.

– Det var en fin samling og det var godt å komme i gang med forberedelsene sammen med hele teamet. Sesongen er rett rundt hjørnet og vi skal allerede ut på en konkurranse nå om kort tid, fortalte landslagssjef Elizabeth Paisieva etter endt samling, og takket arrangør for god organisering.

Det var stor aktivitet i Askerhallen den siste helgen i november. Her er noen av jentene til neste års landslag og utviklingsgruppe sammen med balletpedagog Maria Tkalenko fra Ukraina som jobber i Asker TF og som var gjestetrener på samlingen.


Sølv i Tyskland!
Noen av gymnastene på landslagene avsluttet året med deltagelse internasjonalt. Dette var en fin konkurranse for å teste ut formen før sesongen offisielt er i gang. Det var flere sterke nasjoner som deltok, og spesielt gledelig var det at tre av gymnastene kom hjem med medalje i kofferten. Josephine Juul Møller fra Asker og Erika Osmani fra Kolbotn fikk begge sølv i vimpel i sine klasser, mens Mathilde E. Richter fra Asker klatret nesten til topps i ring og ble kun slått av Belgiske Beatrice Valeanu. Mathilde fikk også lagets høyeste karakter med 27.200 – en karakter som er veldig bra og på resultatlisten slo hun flere sterke gymnaster.

Norge fikk også flere andre gode plasseringer i konkurransen, blant annet havnet tre av gymnastene i den beste halvdelen av resultatlisten, herunder Josephine, Mathilde og Olava (Asker). Sistnevnte var rett bak pallplassen i køller da hun kjørte inn til en svært god 4. plass av hele 14 gymnaster med det redskapet. Totalt sett var konkurransen en god start for de norske jentene og i tillegg en fin erfaring for de som tar steget opp fra junior til senior over nyttår.

-Vi fikk mye materiale å analysere og mye kunnskap som vi kan jobbe videre med de neste månedene. Vi er veldig fornøyde med jentenes innsats og samarbeidet vi har hatt på denne konkurransen, oppsummerte landslagssjefen.

Denne gjengen konkurrere i Wintercup i Leverkusen i Tyskland.


Den norske delegasjonen bestod av totalt åtte gymnaster og resultater finnes her. Resultater kommer også i resultatarkivet på nettsiden.

Takk for i år og velkommen 2023
Med både kick-off og sesongens siste konkurranse gjennomført kan vi nesten ikke vente til sesongen starter – og det med god grunn! Det er mange spennende aktiviteter i kalenderen i 2023, blant annet samlinger, konkurranser nasjonalt og internasjonalt og hele tre mesterskap.
Vi ønsker de nye lagene lykke til med kommende sesong.

Liste over landslag og utviklingsgruppe 2023 finnes her