Skip to content
Nyhet

Turnsportens nye ledere var samlet i Bodø i helga

Denne helgen har 13 ungdommer vært samlet i Bodø til første samling av «Unge Ledere» mot Eurogym 2024.

«Unge Ledere» er et ungdomsløft for Norges Gymnastikk- og Turnforbund. I prosjektet er det representanter fra alle kretsene i forbundet, og samlingene foregår i Bodø og digitalt. Prosjektet er knyttet opp mot Eurogym 2024 – og ungdommene vil være de som planlegger, bestemmer og gjennomfører det største internasjonale arrangementet NGTF noen gang har hatt.

Ungdomsprosjektet er et samarbeid mellom Norges Gymnastikk- og Turnforbund, alle turnkretsene og Norges Idrettsforbund.

Verdiene for forbundet, kretsene og klubbene er å øke andelen unge med lederutdanning, engasjement og arrangementserfaring. Det vil bidra til å utvikle organisasjonen ytterligere på alle nivåer. Dette har stor verdi, ikke minst nå i etterkant av en pandemi som har hatt store konsekvenser for ungdom og for engasjering av frivillige.

I april søkte NGTF etter engasjerte ungdommer til å delta i prosjektet «Unge Ledere». Les nyheten om dette her. Det har vært en enorm respons og etter en lang og krevende utvelgelsesprosess ble 16 ungdommer fra hele Norge utvalgt til Fase 1 og 45 ungdommer til Fase 2 som starter neste sommer.

Her er de flotte ungdommene som er med på prosjektet (øverst fra v): Fillip Jonassen (Bodø Gym og Turn), Sander Ødegaard (Bodø Gym og Turn), Vebjørn Thorsen (Kristiansand TF), Olea Nøttingnes (Tertnes Turn), Aurora Hanssen (B&OI), Elise Skarstein Bjønnes (Tertnes Turn), Andrea Sofie Kristoffersen (Ballangen Turn), Thea Johansen (Havørn Gym og Turn), Ida Larsson-Fedde (Oslo TF), Nicoline Linding Smedsrud (Eidsvold TF), Christine Hegstad (Vardal TF), Erle Brevik Grudt (Molde TF) og Lea Sofie Romsdal (Alta TF),

Fantastiske bidragsytere

Prosjektlederne Frida Forberg, Stian Syvertsen og Solveig Nygaard er veldig fornøyde med første samling. Det er fantastiske ungdommer vi har fått med på laget, og de kommer til å være store bidragsytere for turnsporten de neste årene! Verdien av å holde på ungdom er enormt stor. De har store ressurser og kapasitet som kommende trenere, dommere og ledere. Det er de som skal drive organisasjonen videre, både på klubb-, krets- og forbundsnivå.

Første samlingen var en arena for å skape nettverk, være sosiale, og bli kjent med arrangementet Eurogym. Deltakerne har hatt idemyldring rundt FunZone, scener, bærekraft, sosiale medier etc. «Unge Ledere» har satt opp en egen konto på TikTok.

Ung medvirkning på øverste nivå

En av oppgavene denne helgen var å velge en representant til LOC (arrangementskomiteen til Eurogym 2024), slik at ungdommenes synspunkter og prosjekter blir ivaretatt i arrangementet. NGTF ønsker at Eurogym 2024 skal være et arrangement for og av ungdom, og det er derfor svært viktig å inkludere ungdommene i alle beslutningsfaser.

Fillip fra Bodø ble valgt som representant til LOC og har klare meninger om sin rolle i prosjektet; «Jeg har søkt på «Unge Ledere» for å skape et bra Eurogym. Jeg har deltatt på to Eurogym tidligere og synes det var veldig morsomt. Jeg vil skape et arrangement som er så bra som mulig her i Bodø, hvor jeg har vokst opp. Mine forventninger til «Unge Ledere» prosjektet er å få ledererfaring, ulike verktøy for å bli en bedre leder, samt erfaring og kunnskap rundt det å arrangere store arrangementer. Første samling har vært veldig energirik, morsom og lærerik. Prosjektet gir oss mulighet til å samarbeide med ungdom fra hele landet.»