Skip to content
Nyhet

Gull til Julie og to sølv til Maria under NEM

Medaljevinnere Julie Erichsen og Maria Tronrud fornøyde med konkurransen.

Jentene leverte en solid konkurranse under årets Nord Europeiske Mesterskap som ble gjennomført i Finland i helgen. Julie Erichsen slo til med gull i skranke, mens lagvenninnen Maria Tronrud leverte en meget sterk mangekampkonkurranse som endte med sølv. Hun tok også sølvet i frittstående. I tillegg kom det norske laget på bronse.

Alle resultatene finner du her.

Konstituert landslagssjef Antonio Egri var meget godt fornøyd og kunne fortelle NGTF etter konkurransen at han var mega fornøyd med hva jentene har levert i år. Han var godt fornøyd med lagkonkurransen og de individuelle prestasjonene. Videre har de bygget opp et spennende lag før 2023-sesongen. Han forteller videre at de etter en lang og vanskelig sesong har lært mye og at de tar med seg de gode resultatene i arbeidet mot den svært viktige sesongen neste år.

For guttene ble det en tyngre konkurranse uten medaljer, noe uvanlig til dem å være i denne konkurransen. Det var en konkurranse vi forsøkte en del nye elementer i mange av øvelsene og selv om det gikk ganske bra ble det mange feil. Fredrik Bjørnevik Aas med helgens beste resultat med en 4. plass i svingstang tre tiendeler fra bronsen.

Nå fortsetter både jentene og guttene en ukes samling i Finland med det Finske landslaget og resten av seniorgymnastene reiser til Finland i dag for å slutte seg til samlingen. Dette blir den siste landslagsaktiviteten denne sesongen og både guttene og jentene ser frem mot en meget spennende sesong neste år med OL-kvalifisering som høydepunktet.

Forhåndsomtale av Nord Europeisk mesterskap

Jyväskylä er vertskap for årets Nord Europeiske Mesterskap i turn som arrangeres 19. – 20. november og gymnaster fra Finland, Sverige, Norge, Island, Danmark, England, Skottland, Wales og Irland skal kjempe om edelt metall.

Den norske delegasjonen på plass i Finland.

Både jentene og guttene våre konkurrerer i subdivisjon 2 fra kl. 15.00 norsk tid, lørdag 19. november. Livescore finner du i linken her. Og mer informasjon om konkurransen inkludert tidsplan finner du her. Apparaatfinalene søndag 20. november starter fra kl. 10.00 norsk tid.

For Norge turner følgende gymnaster

Turn kvinner
Maria Tronrud, Oslo TF
Selma Andrea Halvorsen, Oslo TF
Mali Trongmo Neurauter, Oslo TF
Julie Erichsen, Laksevåg T & IL
Anna Vik, Oslo TF
Marie Nilsen Rønbeck, Oslo TF

Turn menn
Niklas Syverhuset, Elverum Turn
Fredrik Bjørnevik Aas, Laksevåg T & IL
Nore Skulesson Stene, Oslo TF
Jacob Gudim Karlsen, Oslo TF
Joar Birkeland Amblie, Oslo TF
Jakob Kvamsøe, Bergens TF