Skip to content
Nyhet

En stjerne ble hedret

I dag under den tradisjonelle paraturnfesten ble en stjerne av en gymnast, og senere en trener hedret! Katelyn Garbin ble overrasket med NGTFs fortjenestemedalje i sølv som ble overrakt av Torgeir R. Pedersen!

Katelyn er Special Olympisk Mester fra SOWSG 2007 i Shanghai, Kina med 5 Gull medalje i RG og 5 bronse medaljer i RG i SOWSG 2011 i Athen, Hellas.

Etter sin karriere som utøver, dro Katelyn som hjelpetrener for Apparat Turn gruppen til SOWSG 2015 i LA og som hovedtrener for RG jenter til SOWSG 2019 i Abu Dhabi.

Katelyn har godkjent Trener 1 og Trener 2 kurs i tillegg til andre kurs innenfor gym og turn samt Special Olympics International. Hun var hovedtrener for RG SO i Stabekk Turnforening til hun bestemte seg for å se etter nye utfordringer og startet karriere som skuespillerinne med hovedrollen i serien «Cammo» som kommer i februar/mars 2023 på NRK.

Vi ser en gledelig tendens at flere og flere klubber følger Stabekk sine spor og starter med tilrettelagt trening. Antall medlemmer i paraturn har vokst med nesten 80% siden 2016 og vi hadde hele 566 registrerte parautøvere i 2021!

Vi i Norges Gymnastikk- og Turnforbund er veldig stolte av å ha en slik rollemodell i idretten vår!