Skip to content
Nyhet

Solid VM-finale for Sofus!

Manuellterapeut Fredrik Pettersen, Sofus Heggemsnes og Landslagstrener Valentyn Skrypin er meget førnøyde etter finalen. Foto: Arrangør

Sofus Heggemsnes gjentar den gode prestasjonen fra kvalifiseringen og tangerer 19. plassen under mangekampfinalen i VM i Liverpool. Sofus kjøre igjen uten store feil og kjører til 78.931 poeng.

Både landslagssjef Robert Hirsch og landslagstrener Valentyn Skrypin er veldig godt fornøyd med Sofus sin prestasjon. Etter en utfordrende oppkjøring til VM der ting ikke fungerte helt på trening greide Sofus å snu det og fant igjen formen i grevens tid til VM og de var veldig fornøyd med prestasjonen over to mangekamp konkurranser, både kvalifiseringen og finalen!

Sofus svært fornøyd etter VM-finalen! Foto: Valentyn Skrypin

Sofus startet i hopp og gjennomførte konkurransen med følgende karakterer:

Hopp: 14,466
Skranke: 13,300
Svingstang: 12,933
Frittstående: 12,766
Bøylehest: 12,700
Ringerhopp: 12,766

Alle resultater fra både kvalifiseringer og finaler finner du her.

Sofus selv er også strålende fornøyd, oppkjøringen tatt i betraktning og dette gir selvtillit til et meget viktig 2023. Da kommer to viktige mesterskap. Først kommer EM, der turn menn sitt store mål er å kvalifisere lag til VM ved å være topp 13, og deretter VM som er kvalifisering til OL. Nå skal det jobbes videre med å heve nivået ytterligere før neste sesong.

Hvordan gikk det under kvalifiseringen med de norske guttene
Sofus Heggemsnes gjentok bragden fra VM i fjor og kvalifiserte seg inn på 19. plass med 80,099 poeng under kveldens konkurranse på VM i turn i Liverpool. Nok en fantastisk prestasjon av Sofus. Lagkamerat Harald Wibye gjorde også en solid mangekamp og endte på en 29. plass med 79.366 poeng.

F.v.: Fredrik Pettersen, Harald Wibye, Sofus Heggemsnes og Robert Hirsch.

Alle resultater finner du her.

Begge guttene fikk en god start i skranke og det satte standarden for resten av apparatene og begge gutta kjørte gjennom uten store feil og det ble spennende å se siste subdivisjon mens vi ventet på om poengene til Sofus og Harald holdt til finaler. Sofus greide det, men Harald var også veldig nære og var kun 0,399 poeng unna sin første mesterskapsfinale.

Både Sofus, landslagssjef Robert Hirsch og landslagstrener (og klubbtreneren til Sofus) Valentyn Skrypin var strålende fornøyd med gjennomføringen av konkurransen og plasseringen som endte med finale.

Spesielt gledelig var det fordi Sofus i uken før slet med å finne tilbake til den riktig gode formen han hadde tidligere i år, men det løsnet i rett tid og bra var det!

Nå blir det en rolig treningsdag i morgen før Sofus og støtteapparatet skal bruke dagene frem til fredag for å forberede seg til finalen. Finalen går fredag 4. november kl. 19.00 norsk tid og den streames på FIG sin YouTube kanal. Steam og livescore finner dere på FIG sin eventside. De viser også alle de andre finalene!

Niklas med god VM opplevelse
Niklas Syverhuset var kvalifisert i frittstående og turnet i subdivisjonen før Sofus og Harald. Frittstående var i femte rotasjon og det var ingen enkel oppgave å komme inn i femte rotasjon, men Niklas greide å holde hodet kaldt og leverte en god øvelse uten store feil. Det ble en skikkelig positiv opplevelse og Niklas kunne fortelle at han fortsatt var full av adrenalin etter konkurransen.

Niklas veldig fornøyd med frittstående. Foto: Ole Kristian Storsve.