Skip to content
Nyhet

VM gir troen på OL-kvalifiseringen neste år!

Bra levert av våre mangekampgymnaster. F.v: Bente Amundsen, Juliane Tøssebro, Maria Tronrud, Joanna Uracz og Antonio Egri Foto: Ole Kristian Storsve.

Så var det endelig tid for konkurranse etter flere dager med trening her i Liverpool. Våre tre individuelle gymnaster på jentesiden, Mari Kanter, Selma Halvorsen og Mali Neurauter, leverte gode prestasjoner på lørdag og Maria Tronrud og Juliane Tøssebro gjorde en god mangekamp søndag uten fall og var alt i alt fornøyd. Jentene virket både fornøyd og lettet på vei ut av hallen.

Både Maria og Juliane virket både avslappet og fokusert på oppvarming og leverte gode prestasjoner under sin mangekamp. Maria kjørte til 48.333 som hold til en 55. plass, mens Juliane Tøssebro kjørte til 47.432 og en 70. plass i en konkurranse med høyt nivå som krevde rundt 52 poeng for å nå en mangekampfinale.

Konstituert landslagssjef Antonio Egri oppsummerer konkurransen
«Målet vårt mot OL-kvalifiseringen i 2023 virker veldig realistisk etter årets VM.  Både Maria og Juliane gjennomførte mangekamp uten store feil. Noen få nerver blir det selvfølgelig i den siste puljen som avsluttes veldig seint, men jentene våre er erfarne og klarte seg veldig bra og viste at de er profesjonelle idrettsutøvere.

Det har vært en stor fremgang og et stort fremskritt for oss i år og som kommer med bakgrunn i alt arbeidet vi har lagt ned gjennom de siste årene i turn kvinner. Nå er det sesongavslutning om tre uker med Nord Europeisk mesterskap i Finland og etter det er det fullt fokus på neste års EM og World Cuper.»

Bra konkurranse av Mari, Mali og Selma i VM
Mari Kanter kjørte skranke og bom og kjørte bra i begge apparater uten fall, det samme gjorde Mali i hopp. Selma kjørte bra i gjennom både skranke og hopp, men hadde en større feil i frittstående.

Landslagstrener Antonio Egri var alt i alt fornøyd med jentene. Selma presterte opp mot det hun hadde inne etter å ha kommet tilbake etter skade og kunne ikke forvente mer av Mari og Mali. Han er også fornøyd med å ha kvalifsert hele fem jenter til VM som eneste nasjon som ikke hadde kvalifisert lag.

Jentene sine resultater finner dere her.

Tre av jentene har turnet ferdig i VM. F.v.: Bente Amundsen, Joanna Uracz, Mari Kanter, Selma Halvorsen, Mali Neurauter og Antonio Egri. Foto: Ole Kristian Storsve