Skip to content
Nyhet

Jentene og guttene ferdige sine podiumtreninger og klare for konkurranse!

Ole Kristian Storsve

Jentene er nå ferdige med sin podiumtrening etter at tre av jentene kjørte torsdag og de to siste gjennomførte sin i kveld. Gutten er også ferdige etter kveldens gjennomkjøring på podium og alle våre 8 gymnaster kom greit igjennom.

Hvem som turner når og hvor ser dere i denne nyheten her.

Gutta ferdig med to av to treninger på podiumet

Først ute var guttene med sin podiumtrening nummer en av to. Kort oppsummert hadde Niklas, som er kvalifisert kun i frittstående, en bra dag på podiet og fikk testet det han skulle. Sofus og Harald som kom i subdivisjonen etter Niklas gjorde sine saker helt ok og alle tre skal jobbe videre mot sin siste podiumtrening på lørdag før det er konkurranse på mandag.

Nytt for dette mesterskapet er at guttene får to økter på podium men det er rett og slett for å få tidstabellen til å gå opp med treninger, podiumtrening og konkurranse. Guttene får to korte treninger på podium mens jentene får en normal lang trening på podium.

På podiumtrening to lørdag fikk de igjen testet konkurransehallen. Sofus gjøre øvelser i alle seks apparater, mens Harald kjørte fulle øvelser i tre apparater og finpusset litt på elementer i de tre andre apparatene.

Guttene er veldig klare til å vise seg frem under mandagens kvalifisering!

F.v.: Robert Hirsch, Niklas Syverhuset, Harald Wibye, Sofus Heggemsnes, Valentyn Skrypin og Fredrik Pettersen. Foto: Ole Kristian Storsve

Jentene fikk gode opplevelser på sin podiumtrening

Selma Halvorsen (skranke, hopp og frittstående), Mari Kanter (skranke og bom) og Mali Neurauter (hopp) hadde sin podiumtrening torsdag i subdivisjon 1, mens Maria Tronrud og Juliane Tøssebro, som begge er kvalifisert i mangekamp hadde sin trening på podiumet i kveld, fredag.

Selma, Mari og Mali gjorde sine saker ganske bra selv om det var noe småtteri å rette på.

Jentene fornøyd med podiumtrening! F.v.: Mali Neurauter, Mari Kanter og Selma Halvorsen.
Foto: Bente Amundsen

Maria og Juliane fikk også gode gjennomkjøringer. Marie hadde et fall i frittstående og det merkes at det det er seint på kvelden før treningen er ferdig men alt i alt er de brukbart fornyd. Og ikke minst, jentene er veldig klare for konkurranse lørdag (Selma, Mari og Mali) og søndag (Maria og Juliane).

Våre mangekampgymnaster fornøyde etter podiumtrening. F.v: Juliane Tøssebro og Maria Tronrud. Foto: Joanna Uracz.

Hvor kan du følge konkurransen

Det er ingen norske kanaler som har kjøpt rettigheter til VM, men FIG sender finalene på FIG sin hjemmeside.  Dessverre trodde vi også at kvalifiseringne også ble sendt, men dette viser seg å være feil. Alle resultater og livescore finner du via FIG sin hjemmeside.

Hva er podiumtrening?
Kjenner du ikke til begrepet, er det en trening før konkurranse som foregår i selve konkurransehallen med oppsett der apparatene er løftet opp på et podium. Podiumet gir en litt annen svikt i gulvet og er litt annerledes så det er viktig å få teste apparatene, belysning og romfølelsen før selve konkurransedagen.  I tillegg til dette har de ordinære treninger i treningshaller som ligger i tilknytning til arenaen.