Skip to content
Nyhet

TeamGym EM 2022 – Historisk sølv i EM senior!

Siste konkurransedag i Luxembourg og finale for seniortroppene! Troppene er klare og stemningen er rolig og fin ved frokostbordet. Tilbakemeldingene fra arrangør er at arenaen er utsolgt og masse presse er tilstede, både aviser og TV. I tillegg kommer hertugen av Luxembourg for å se på kvinneklassen.

Først ut i dag er senior miks i tumbling. En kanon kjøring og vi spiser inn nesten to poeng fra kvalifiseringen. Rett over i trampett og det samme skjer her; fra 16,750 og opp til 17,700. Det er den tredje beste tumblingkarakteren og den andre beste trampettkarakteren. Da gjenstår kun frittstående så er EM over for mikslaget. Dessverre ender vi her på 16,600 og medaljen glipper med knapp margin. Totalkarakter blir 52,300. Godt kjempet til en 4. plass!

Senior miks. Foto:Tron Lunde

Kvinnene er godt i gang med oppvarmingen når medaljeseremonien for miks pågår og de har samme rekkefølge i apparatene; tumbling, trampett og frittstående. Tumblingen ender på omtrent som i kvaliken med 16,500 etter et par fall. Det samme skjer i trampett; 16,550. Jentene leverer knallbra i frittstående med sterke 18,500. Totalt 51,700. En flott 4. plass her også.

Senior kvinner. Foto: Tron Lunde

Stemningen i hallen har vært bra hittil, men nå skrus det opp et par hakk til! Gutta starter med trampett, men vi får et fall i den obligatoriske omgangen og et i andre omgang. Resten er solid; karakter 19,350.

I frittstående øker gutta og det er gåsehud igjen! 18,450. Nå blir det fryktelig spennende før siste apparat. Danmark ser uslåelig ut i dag, selv om de ligger noen tideler bak i trampett. Både Sverige og Danmark har fått 21,750 i tumbling, som er det siste apparatet til Norge. Gutta får æren av å avslutte EM på tumblingbanen. Det koker i hallen og når karakteren vokser på storskjermen i hallen stiger stemningen enda mer. Vi tar sølvet med hjem til Norge! 21,000 i tumbling og vi ender på 58,800 totalt, knappe 1,6 bak Danmark og foran Sverige. Dette er fantastisk gøy og ikke minst historisk! Aldri før har kampen om gull, sølv og bronse vært så tett. Regjerende europamester fra 2021; Sverige må altså se seg slått av både Danmark og Norge (som ikke stilte i 2021).

Senior menn. Foto: Tron Lunde

Mikkel Eilertsen på senior menn må også løpe fra pallen til All Star utdelingen for trampett! Vi gratulerer!

EM er nesten over og hjemreise er i morgen (søndag). I dag skal prestasjoner og medaljer feires. Delegasjonen er superstolte av alle gymnastene, trenerne, dommere og delegasjonsledelsen! Vi skal heller ikke glemme våre fantastiske fysioterapeuter Siri og Tone, som er på jobb 24/7 i en hel uke, både for Norge men også for andre land. Tusen takk til alle supportere i hallen. Vi har hørt dere!

God tur hjem alle supportere, vi reiser hjem fra Luxembourg med gode plasseringer, bronse i junior menn og et historisk sølv i senior menn!

Her kan du laste ned resultatene