Skip to content
Nyhet

TeamGym EM 2022 – Finaledag Junior

Endelig er det tid for finale for juniorene. Det er rolig stemning i bussen på vei til arenaen. Gutta er først i ilden i dag og virker klare for konkurranse. Siden det er fem land i finalen er det trening først i alle apparater for menn, før de går i samme rekkefølge ut i konkurransearenaen.

Første ut er trampett. Sterkt levert og nesten to poeng over karakteren fra kvalifiseringen. karakter 16,425. Neste ut er tumbling og med kun små feil økes det med ett poeng her også. Delegasjonen begynner å ane konturene av noe stort. Siste apparat er frittstående. Nervene slår litt inn, men du verden, det holder i massevis til å slå England! Danmark og Sverige kniver om første- og andreplass, men det gjør ingenting, vi tar bronsen med to poeng (totalt 49,625)! Gratulerer!

Junior menn. Foto: Tron Lunde

Miksklassen starter med tumbling. Et par fall, men ellers knallbra kjørt. 15,700, et stort sprang opp fra kvalifiseringen. I trampett lander alle på beina. 34/36 hopp/serier så langt til beina. 

Trampett, alle til beina her. Så langt 34/36 hopp/serier til beina. Nok et jafs tas av gapet til tredjeplassen med 16,050.

 «Nå har dere skinnet på trampett og tumbling, nå skal dere bare ut å skinne på frittstående også!» sier trenerne før frittstående.

Og skinne gjør de også! 17,150. Totalt 48,900, og 5 poeng opp fra kvalifiseringen. Sterkt gjort. England har samtidig levert i tumbling og trampett, så det blir litt for langt opp og vi ender på 4. plass.

Junior miks. Foto:Tron Lunde

Siste klasse ut i dag er junior kvinner og de starter med frittstående. Her var det poeng å hente, men selv om kjøringen var bedre, ble det noen tideler opp fra kvalifiseringen til 17,000. I trampett ble det noen få fall, men en bra karakter likevel. Opp to tideler fra kvalik til 14,350. Siste kjøring for alle juniorene i dette EM ble på tumbling. Flott kjøring, men en feil i 1. serien koster. For Norge stod kampen om 5. plassen sammen med Finland. Før siste apparatet til Norge ledet Finland med ett poeng og når tumblingkarakteren blir 14,500 og totalt 45,850, forsvarer vi 6. plassen fra kvalifiseringen. God jobbet jenter!

Junior kvinner. Foto: Tron Lunde

I morgen braker det løs med seniorklassen og nye sjanser

Følg med her: https://gymogturn.no/2022/09/14/slik-folger-du-teamgym-i-em/