Skip to content
Nyhet

EM TeamGym 2022- Kvalifisering senior

I går(torsdag) var miksklassen først ut. Første apparat for Norge er frittstående. 17,100 ble karakteren og senior er i gang! Tumbling gikk også bra, med et par mindre feil. Karakter her ble 16,150. Siste apparat er sikkert og utføres til stor jubel i en omtrent fullsatt hall. Karakter 16,750. Til finalene blir det helt sikkert enda mer trøkk i hallen. Mange norske supportere har tatt veien til Luxembourg og det høres. Mikslaget ender på 50,000 og er dermed kvalifisert til finalen med god margin på 4. plass.

Senior miks. Foto: Tron Lunde

Neste klasse ut er kvinner og for en kjempestart i trampett. Alle til beina og 16,550. I frittstående glipper det litt på noen få vansker, men det leveres allikevel bra og de får 17,650. Til slutt i tumbling, med kvinneklassens nest høyeste tumblingkarakter, setter de punktum med 16,550 og viser at Norge kan være med i medaljekampen på lørdag.

Senior kvinner. Foto: Tron Lunde

Konkurransen i senior menn starter friskt, men så skjer det en uforutsett hendelse som forsinker konkurransen med 40 minutter. Dette skjer rett før Norge skal ut i frittstående. Ikke det mest optimale oppkjøringen i en ellers varm og klam hall. 17,750 er bra, men her er det potensiale! I trampett er det gåsehud i delegasjonen! 19,950! Til slutt settes skapet på plass i tumbling av gutta, som leverer den høyeste tumblingkarakteren hittil med hele 21,250. Det holder til ledelse helt til Danmark får 19,900 i tumbling. Det skiller fattige 0,35 til slutt fra Danmark til Norge på andreplass. Sverige ligger tett bak Norge. Det blir vanvittig spennende til lørdag.

Senior menn. Foto: Tron Lunde

I dag(fredag) er det junior finale og det gledes! Følg med her: https://gymogturn.no/2022/09/14/slik-folger-du-teamgym-i-em/