Skip to content
Nyhet

Vellykket landslagssamling i RG

Helt på tampen av sommerferien arrangerte landslagsledelsen i rytmisk gymnastikk landslagssamling for senior- og juniorlandslaget, samt utviklingsgruppa. Samlingen varte fra 6.-10. august i Asker og kunne by på flere ulike temaer og fagpersoner med stor kunnskap innen sine felt.

Tidligere europa- og verdensmester gjestet samlingen
Dette var den første landslagsaktiviteten etter sommeren og landslagsledelsen hadde lagt opp til en samling med flere fagpersoner til stede som bidro med sine fagkunnskaper. Blant andre gjestet en tidligere europa- og verdensmester samlingen, som har tatt steget inn i trenerrollen etter endt karriere som gymnast. Landslagssjefen var veldig fornøyd med gjennomføringen da vi tok en prat i etterkant av samlingen.

– Dette var en fin samling for gymnastene. Det var variert trening under gode forhold i Askerhallen, og i tillegg hadde vi invitert inn tidligere europa- og verdensmester i rytmisk gymnastikk, Yuliya Baycheva. Yuliya kommer opprinnelig fra Bulgaria hvor hun var på det bulgarske landslaget før hun la opp og fortsatte karrieren som trener, fortalte landslagssjef Elizabeth Paisieva.

Tidligere europa- og verdensmester gjestet samlingen. Stela Sultanova og Elizabeth Paisieva her sammen med Yuliya Baycheva fra Bulgaria. Foto: NGTF.

Fullt fokus på kommende sesong
Landslagssjefen fortalte at hovedmålet for samlingen var å jobbe med redskapsteknikk, kroppsteknikk, styrke, artisteri og karakter som forberedelser mot kommende sesong. Det var også innslag av nye oppvarmingsprogrammer forberedt av landslagstrener Stela Sultanova som gymnastene kommer til å benytte seg av i sine daglige treninger fremover.

Fullt fokus på årets første landslagssamling for gymnastene. Foto: NGTF.

– For å utvikle de artistiske forutsetningene til gymnastene ytterligere, hadde dansepedagogen Julian Aelterman noen økter på samlingen. Vi hadde også med oss våre dyktige medisinske støttepersoner, Hanna Kristine Bogetveit Weinholdt og Marte Dobbertin Gram, som ga nyttige råd og veiledninger til gymnaster og trenere, oppsummerte Elizabeth før hun rettet en stor takk til Asker Turnforening som var teknisk arrangør for samlingen.

Gymnastene jobbet hardt på samlingen, her under en økt med NGTFs medisinske støtteapparat, Hanna Kristine Bogetveit Weinholdt og Marte Dobbertin Gram. Foto: NGTF.

Neste landslagssamling planlegges til november. Innen den tid vil det være uttak av nye landslag og utviklingsgruppe for sesongen 2023.