Skip to content
Nyhet

Sebastian suste rett inn i hoppfinalen i EM!

Sølvgutten Sebastian Sponevik. Foto: Odin Nielsen

Wow, for en junior vi har i Sebastian Sponevik. Han klinker til med to sterke hopp og kvalifiserer seg dermed inn som nummer to til søndagens hoppfinale i EM for juniorer med 14.150 poeng. Det er definitivt ikke hver dag vi har medaljemuligheter i EM! Finalen søndag går kl. 10.20 og streames her. Han gjør også en bra mangekamp og havner på en 18. plass med 76.698 poeng.

Sebastian selv sa dette etter at finalen var sikret: «Det var litt mer nerver enn vanlig, men det gikk som planlagt etter fallet i EYOF. Nå er jeg supergira på finale og har mål om medalje».

Laget ender på en 19. plass av totalt 25 nasjoner. Alle juniorresultatene finner dere her.

Juniorene førnøyde etter podiumtrening. F.v.: Fsysio Fredrikk Pettersen, landslagssjef Robert Hirsch, Jakob Kvamsø, Wiliam Sønsteng, Petter Steinsvik-Nilsen, Joshua Uche Ifeanyi, Sebastian Sponevik og trener Espen Jansen. Foto: Odin Nielsen

Landslagssjef Robert Hirsch oppsumerer konkurransen

Vi er veldig fornøyde med gjennomføringen i sin helhet og det var ingen fall. Det var en perfekt start i skranke hvor Sebastian fikk et veldig godt resultat og var i nærheten av finale. Svingstang var ok, men vi var ikke helt på vårt beste. Frittstående var bra for laget og Jakob og Sebastian kunne vise gode akrobatiske elementer og fikk gode karakterer.

Bøylehest var uten fall, men gutta måtte kjempe mye så det ble ikke de høyeste karakterer. Noe som betyr at dette er et apparat det må fokuseres ekstra på i tiden fremover. I ringer gikk det veldig bra med gode øvelser av alle guttene. Vi avsluttet i hopp som ble vårt beste apparat med en meget god prestasjon av Sebastian som holdt til finale. Vi gleder oss veldig til søndagens finale.

Alt i alt var det en veldig god erfaring for guttene og vi hadde det veldig gøy. Jeg gleder meg til å se den videre utviklingen deres.