Skip to content
Nyhet

Tideler fra å kvalifisere laget til VM og Sofus med knallsterk mangekamp!

Godt gjennomført av seniorene. F.v.: Joar Amblie, Jacob Karlsen, Sofus Heggemsnes, Peder Skogvang og Harald Wibye. Foto: Odin Nielsen

Laget gjør alt i alt en veldig god lagkonkurranse og ender på 15. plass, sure 0,335 poeng unna 13. plassen som hadde gitt oss fult lag til VM i oktober. Å kvalifisere laget til VM var den store målsetningen i dette EM, men nivået er meget høyt og vi nådde ikke helt opp. Prestasjonen var alt i alt bra, men gjengen i  München er nok likevel litt skuffet over plasseringen i kveld. Sofus gjør i tillegg en knallsterk mangekamp med 81,431 poeng og ender på en sterk 14. plass.

Alle resultatene finner dere hos arrangør her.

Seniorene gjorde en god lagkonkurranse selv om det ikke holdt helt til 13. plassen som var målet. . F.v.: Robert Hirsch, Joar Amblie, Jacob Karlsen, Sofus Heggemsnes, Peder Skogvang, Harald Wibye Fredrik Pettersen og Valentyn Skrypin. Foto: Arrangør

Landslagssejf Robert Hirsch oppsummerer konkurransen på følgende måte: «Vi gjør en veldig bra konkurranse med bare en stor feil og det er meget bra. Vi kan være veldig stolte av laget vårt som kjempet for 13. plassen i lag og var bare tre tiendedeler unna.

Poengsummen er så bra som vi kunne håpet på, men til slutt holdt det ikke til deltakelse med i VM på grunn av et veldig høyt nivå i Europa. Både utøvere og trenere hadde det gøy og er veldig motivert for resten av sesongen og neste sesong. Sofus fikk sitt beste resultat og plassering i ett EM. Han viste igjen at han er en av de beste mangekampturnerne i Europa. Vi gleder oss til juniorene i morgen, som alle får sitt første EM.»

Oppsummering av de ulike apparatene

Guttene starter veldig bra i svingstang uten store feil og sofus gjør en meget god øvelse. I frittstående kjører de uten store feil. Det er noe smårusk, men en veldig god poengsum av laget totalt.

De kjører bøylehest uten fall, men her er det litt mer rusk noe som fort gir utslag på karakterene og vi scorer litt lavere enn håpet. Dette er nok apparatet vi avgir mest poeng til de landene over oss på resultatlisten, men det er fortsatt bra energi i laget! Det gir seg utslag i ringer hvor guttene kjører supert igjennom uten store feil og spesielt Jacob leverer en solid øvelse.

I nest siste apparat som er hopp leverer alle fire som turner gode hopp. I siste apparat som er skranke var Jacob litt uheldig og hadde en stor bom, men de tre andre kjører uten store feil og totalt sett blir skranke gjennomført meget bra.

Oppsummert kjører laget opp mot det de er gode for i dag og må si seg veldig fornøyd med innsatsen selv om det det er så nære 13. plassen som hadde kvalifisert fult lag til VM seinere i år.

Nå venter vi spent på bekreftelsen fra FIG på hvor mange enkeltutøvere vi får med til VM. Dette får vi først en bekreftelse på etter at de 13 beste lagene må bekrefte at de takker ja til plassen i VM. Det vil derfor ta noen dager før vi får det endelige svaret.