Skip to content
Nyhet

En super dag for våre juniorer!

Kristine, Keisha, Tomine og Hannah. Foto: Siv Rita Eikeskog

Fredagens konkurranse ble svært bra for våre juniorer i EM. Det hele ble så bra at Norge i lagkonkurransen, plasserte seg på en fantastisk 12.plass av 22 lag, med 135.296 poeng!

De norske jentene startet konkurransen i bom, noe de behersket med stor stil og uten fall. Den gode følelsen fortsatte og gymnastene gjorde en kjempegod jobb gjennom alle fire apparatene.

I bom endte Keisha A. Lockert på 38.plass, Tomine R. Gadderud 47. plass, Hannah O. Ifeanyi 49. plass og Kristine P. Hammerø 59.plass.
Keisha og Hannah fikk henholdsvis 43. og 46. plass i skranke. Kristine og Tomine 77. og 80.plass.
I frittstående kom Kristine på 22.plass, Keisha 39.plass, Tomine 57.plass og Hannah 75. plass.

Keisha ble beste norske juniorgymnast med 46.466 poeng og dermed en 28. plass i mangekampen. Bak henne kom Hannah på 46. plass, Kristine 50. plass og Tomine på 51.plass. Av totalt 76 gymnaster, ble det Helen Kevric som tok EM-tittelen i mangekamp – på hjemmebane med sine 52.932 poeng!

Dette var en flott opplevelse for jentene i et så stort mesterskap. Landslagstrener Tiril Døvre og Cosmin Mican er utrolig fornøyde med den formidable innsatsen jentene hadde i dag: – De beholdt roen i en stor arena. Selv om laget var et av de yngste, viste de selvsikkerhet og profesjonalitet. Dette er noe av det beste turn kvinner har oppnådd på juniornivå!

Landslagssjef Birgit Vallestrand er også svært fornøyd og legger vekt på at målet for juniorene er læring og utvikling. – Jentene er i starten på sin karriere og trenger internasjonal konkurranseerfaring. Mestringsfølelse og det å kunne kjenne at man lykkes med det de har trent på, er i hovedfokus. Nå har jentene fått deltatt i både nordisk og EYOF. Å kunne toppe sesongen med debut i europamesterskapet er veldig gøy!