Skip to content
Nyhet

En veldig god dag for seniorene under EM

Torsdagens konkurranse viste seg å bli en veldig god dag for seniorlaget i EM. Etter en hel sesong med forberedelser og gode resultater, var tiden endelig inne for å vise seg frem!

Madelen K. Leitner, Maria Tronrud, Julie R. Madsø, Mali T. Neurauter (alle Oslo TF) og Juliane A. Tøssebro (Laksevåg Turn- og IL). Foto: Siv Rita Eikeskog

Mali T. Neurauter var første norske gymnast ut i øvelsen hopp, deretter fortsatte de norske damene i skranke, bom og frittstående. For alle resultater – ta en titt her

Det var i bom vi fikk den beste individuelle plasseringen. Maria Tronrud fikk 12.900 poeng og lå på 5.plass før siste pulje skulle i gang. Hun kom ekstremt nær bomfinalen, med kun 0,6 poeng mellom henne og førsteplassen. Maria havnet til slutt på 15.plass med 12.900 poeng. Hun har med det også sikret seg kvalifiseringsplass til VM. Her kan man se Marias bom-prestasjon
Øvrige norske ble Juliane A. Tøssebro på 51.plass, Mali T. Neurauter 54.plass og Julie R. Madsø 60. plass.

Frittstående: Beste norske ble Juliane A. Tøssebro på 54.plass, Maria Tronrud på 81.plass, Madelen K. Leitner på 84.plass og Julie R. Madsø på 93.plass

I skranke ble beste norske Maria Tronrud nr. 50, Juliane A. Tøssebro nr. 71, Mali T. Neurauter nr. 72 og Julie R. Madsø nr. 83.

I mangekampfinalen gjorde Maria et fantastisk resultat med over 49 poeng. Dette resulterte i 27. plass. Juliane A. Tøssebro 46.plass med 47,6 poeng og Julie R. Madsø på 52.plass. med 46,4 poeng. Europamester-tittelen var det imidlertid italienske Asia D’Amato som kunne smykke seg med (54,73 poeng).

Juliane, Mali, Madelen, Julie, Maria. Foto: Siv Rita Eikeskog

Som et lag har Norge oppnådd sitt beste resultat på over 10 år. Norge kom på 15.plass, og landslagssjef Birgit Vallestrand er utrolig stolt av laginnsatsen: – Prestasjonene i dag viser at vi definitivt er på rett vei i satsningen. Vi har som mål å bruke 2022 for å vise oss frem internasjonalt. Resultatmessig var målet å bli nr. 18 i lag. Det målet nådde vi!

Laget som Norge stilte med, bestod av både de mer erfarne gymnastene, men også førsteårssenior Madelen K. Leitner. Leitner ble introdusert for det store konkurransebildet og fikk sin debut i EM i dag. Landslagstrener Antonio Egri mener at det er et stort potensiale i hele det norske damelandslaget:
– Sammensetningen av laget i dag viser at gode resultater for Norge kan oppnås når gymnastene blir mer modne og eldre. Fremtiden ser veldig lys ut! Landslagstrener Joanna Uracz og jeg har allerede planer for å forbedre dette resultatet de neste årene !