Skip to content
Nyhet

Et fantastisk Eurogym 2022 er over

En fantastisk uke på Europen Gym for Life Challenge og Eurogym 2022 er over!

Endelig kunne vi reise på tur og møte over 3000 andre deltakere fra Europa! 200 norske deltakere har den siste uken deltatt på European Gym for Life Challenge og EUROGYM 2022. Det har vært en uke full av aktiviteter fra morgen til kveld. I år har Norge stilt med ni klubber, Stabekk TF, Sotra Sportsklubb, Sarpsborg TF, Ballangen TF, Bodø Gym og Turn, Trøndelag Kretstropp, Sandnessjøen TF, Flikk og Tromsdalen TUIL Turn.

Utfordrende reise til Sveits for våre tropper.

For flere av våre klubber ble reisen til Eurogym 2022 Neuchâtel, Sveits, noe mer utfordrende en først planlagt. Grunnet pilotstreik fikk tre av våre grupper flyene sine kansellert – og jobbet dag og natt for å finne alternative reisemåter. I Sarpsborg utsatte bussjåførene ferien sin, for å kjøre 60 ungdommer gjennom Europa til Neuchâtel.

Bodø Gym og Turn fikk også leid inn buss i siste liten, da flyet fra Bodø til Oslo ble kansellert. Etter 20 timer i buss kunne ungdommene sette seg på fly den siste biten fra Oslo til Neuchâtel. Ballangen Turnforening fikk kansellert flyet til København, og har både kjørt bil og buss gjennom Norge, Sverige og Danmark, før de kunne også kunne fly den siste strekningen fra København til Neuchâtel.

Som om ikke reisen nedover var lang nok, måtte også TUIL Turn ta noen ekstra dager på Torp før de kom seg hjem til Tromsø.

Vi tar av oss hatten for alle gruppeledere, trenere, reiseledere, lokale helter og ikke minst ungdommene for pågangsmot og tålmodighet på veien mot EUROGYM 2022!

Mye Skryt til de norske troppene under European Gym for Life Challenge

Under EGFLC hadde Sarpsborg TF, Sotra Sportsklubb og Stabekk fantastiske oppvisninger som ble belønnet med bronse. Vi gratulerer utøvere og trenere med nydelig prestasjoner! Oppvisningene fra Norge fikk mye skryt fra de andre delegasjonene.

Fantastiske oppvisninger fra de norske troppene

Eurogym 2022 startet med åpningsseremoni søndag 10. juli. Utover uken har de norske deltakerne hatt oppvisninger og deltatt på workshops, før hele arrangementet avsluttet med galla og avslutningsseremoni.

Delegasjonsleder Ida Sandholdtbråten er fornøyd; «De norske troppene har hatt flott oppvisninger i Neuchâtel. De har har også vært på workshops og deltatt på avslutningsseremoni. Det er utrolig artig å se så mye idrettsglede! Det er gøy å kunne reise ut i verden på stevner igjen!»

Siden Norges Gymnastikk- og Turnforbund er neste arrangør av Eurogym, deltok alle de norske utøverne på avslutningsseremonien for å ønske velkommen til Bodø, Norge i 2024. Et fantastisk show av utrolig flinke gymnaster, som skapte mye engasjement hos de andre deltakerne.

De norske deltakerne er klare til å ønske velkommen til Norge i 2024

Norges Gymnastikk og Turnforbund takker alle de norske deltakerne for kjempeflotte oppvisninger og nydelige dager i Neuchâtel! Ungdommene har vært fantastiske ambassadører for Norge denne uken!