Skip to content
Nyhet

32. Landsturnstevnet er nå historie

32. Landsturnstevnet er nå historie med sine 900 gymnaster fra 13 til 91 år fordelt på 45 lag og foreninger fra hele landet. Vi takker alle frivillige som har stått på for å få dette til, tusen takk! Vi takker også alle lag som deltok på Landsturnstevnet og sørget for at dette ble en uforglemmelig opplevelse!

President i NGTF, Torgeir R. Pedersen deler sine inntrykk fra Landsturnstevnet: «Dette har vært noen helt magiske dager i Sandefjord. Jeg var spent på hvordan det ville bli å samle gymnaster i alderen fra 13 til 91 år på Oslofjord Convention Center under årets Landsturnstevne. Mitt inntrykk er at dette ble veldig bra. Jeg opplevde at arrangøren Vestfold og Telemark Gymnastikk- og Turnkrets hadde funnet en fin balanse mellom spennende tilbud til både ung og voksen.

Enkelte var kritiske til at kun et begrenset antall fra hvert lag skulle defilere, mens de øvrige skulle være publikum. Etter min mening ble dette en fin ramme rundt åpningen. Med Karen Marie Ellefsen bak roret ble vi loset ut på banen og fikk høre hilsning fra arrangør og ordfører før den offisielle åpningen.

Velkomstfesten på stranda var etter min oppfatning en innertier. Under blendende sol og 25 grader ble vi underholdt av en lokal trubadur som virkelig klarte å tilpasse seg et aldersspenn på mer enn 75 år. Jeg var særlig spent på hva de unge synes om dette og dommen var klar. Fengende musikk og topp spenning. I tillegg var alle strålende fornøyd med grillmaten som ble servert.

Det var også stats å se troppenes oppvisninger på fredag. Ikke minst er det fantastisk å se så mange flotte veteraner i sine blåe drakter opptre med kirurgisk presisjon på matta.

Gym for Life er som alltid et fantastisk show. Det er ingen tvil om at utøverne har trent lenge og godt på sine programmer. Dette showet viser på en flott måte hvordan gym og turn er med på å prege foreninger fra nord til sør.

Det eneste jeg ønsker meg er flere deltakere ! Vi skulle så gjerne vært noen tusen til. Styret har nå satt ned et utvalg som vil se på hvordan vi nettopp kan få dette til.

Tusen takk for fantastiske dager i Sandefjord. Sommeren kunne ikke begynt bedre!«

Heidi Marie Taksdal, leder av breddekomiteen oppsummerer Landsturnstevnet: «Kjære turnfamilien min! Takk for fantastiske dager sammen på dette slektstreffet som vi endelig fikk avholde. Jeg har gått rundt og kost meg med treninger og oppvisninger, og ikke minst latter på enhver balkong, allsang og god stemning.

Det er alltid fantastisk å se de store troppene der en trener på sin kant av landet, og så klare å få til et fellesprogram på bare noen timer sammen. Samtidig er det flott å se at mange tropper lager eget program og er kreative med både musikk antrekk og koreografi.

Vi fikk også se flotte oppvisninger under Gym for Life på lørdag og jeg oppfordrer flere til å bli med på den Europeiske Gym for Life Challenge i 13.juli 2024 i Bodø.

Jeg vil selvfølgelig takke arrangøren som vi har samarbeidet med i flere år nå, og som fikk litt ekstra utfordringer. De har stått på beinhardt, og jeg er sikker på at flere av dem har hatt tusen millioner skritt på skrittelleren disse dagene, så tusen millioner takk!

Dessverre har vi ingen arrangør til neste Landsturnstevent om tre år, så jeg oppfordrer alle til å diskutere dette internt i klubben eller kretsen for at den flotte tradisjonen skal fortsette videre!»

Her kan dere se alle de flotte bildene fra Landsturnstevnet.