Skip to content
Nyhet

Vi herjer nordisk turn

Våre Nordiske Mestere i mangekamp f.v.: Keisha Abdollah Lockert, Julie Røttum, Sofus Heggemsnes og Sebastian Sponevik. Foto: Siv Rita Eikeskog

Norge gjorde rent bord med fire nordiske mestere på Island. Smått surrealistisk, men vi har de beste turnerne i Norden.

Sebastian Sponevik, Hoppensprett Turn, og Keisha Abdullah Lockert, Oslo Turnforening, imponerte stort i juniorklassen første dagen av nordisk. Seniorene Julie Røttum Madsø, Oslo Turnforening, og Sofus Heggemsnes, Oslo Turnforening, fulgte opp senere. Disse fire er nå både norske og nordiske mestere. Maria Tronrud tok i tillegg bronse.

I juniorklassen kjørte Sebastian til 78.898, et drøyt poeng mer enn sølvvinneren. Keisha kjørte til 47.299.

Sofus var ennå mer overlegen, og slo sølvvinneren med nesten to poeng. Han turnet til 81.148. Julie turnet til 50.531 i kvinneklassen.

Som lag gjorde vi det også bra, og var svært nær gullmedaljen for både herrene og kvinnene. Dermed ble det sølv for begge seniorlagene, mens juniorlagene fikk bronse. Alt i alt fantastiske prestasjoner for de norske gymnastene.

For alle resultater i mangekamp og lag, samt finaleplasser finner du her. Norge stiller med to gymnaster i alle apparatfinalene for både junior og senior, kvinner og menn (vi kan maks stille med to per apparat).

Apparatfinalene streames her fra kl. 13.00 (norsk tid) og livescore finner du her. Ytterligere informasjon om alle de norske turnere finner du her.

Senior kvinner
Bak Julie og Maria, som begge endte på pallen, tok Mali 10. plass, Julianne 15. plass og Madelene 18.plass. I apparatfinalene er deltar Maria i tre finaler, Julie i to, mens Mali og Julianne deltar i en finale hver.

Senior herrer
Bak Sofus endte Harald på 4. Plass, mindre enn et hundredel fra bronse, mens Jacob ble nummer 6. Peder fikk 15. plass og Joar 17. plass. Sofus er kvalifisert til fire apparatfinaler, mens Harald deltar i tre. I tillegg deltar Jacob i to finaler og Peder i en.

Juniorjentene
For de andre juniorjentene endte Hannah Onyinye Ifeanyi på 7. plass,  Tomine Roald Gadderud på 11. plass, Kristine Pettersen Hammerø på 12. plass og Gabriella Laszlo Bergem på 18. plass. Keisha er kvalifisert til alle apparatfinalene, mens Tomine også deltar i bomfinalen.

Juniorguttene
Bak Sebastian endte Jacob Kvamsøe på 7. plass, Sebastian Dyngeland på 11. plass, Petter Steinsvik-Nilsen på 12. plass og  Joshua Ifeanyi på 15. plass. Sebastian gjør som Keisha, og er kvalifisert til alle apparatfinalene. I tillegg er også Sebastian Dyngeland, Jacob Kvamsøe og Petter Steinsvik-Nilsen representert i morgendagens finaler.