Skip to content
Nyhet

Medaljefangst til RG-juniorene i Budva!

Juniorlandslaget i rytmisk gymnastikk deltok i FIG international tournament i Budva, Montenegro, i helgen. Dette var oppkjøringskonkurranse til EM som arrangeres om under tre uker og det ble medaljefangs for de norske jentene.

Individuelle- og lagmedaljer
Norge deltok med juniorene Olava Monclair, Hannah Reusch Haug og Mathilde Ekrem Richter under helgens konkurranse. Sistnevnte sikret seg hele tre individuelle pallplasser med sølv i vimpel, bronse i køller og en flott tredjeplass i mangekampen. I tillegg ble det sølvmedalje i lagkonkurransen for jentene, noe de var veldig fornøyd med.

Sølv til juniorlaget under internasjonal konkurranse i Budva. Foto: NGTF

– Det var gøy å være med i FIG konkurranse og å gjøre det så bra med laget, fortalte Mathilde etter endt konkurranse. Hun supplerte med at det var en fin tur med fine folk.

Hannah var også veldig fornøyd og syntes det var ekstra stas å gjøre det bra med ring siden hun skal kjøre dette redskapet i EM. Også Olava var fornøyd med egen innsats under konkurransen.

– Jeg er fornøyd med opptreden og hadde ganske rene kjøringer, oppsummerte Olava etter konkurransen.

Hannah ble nummer syv i mangekampen, tett etterfulgt av Olava som ble nummer åtte av 13 gymnaster som stilte med fire program. Hannah fikk en femteplass i køller som sitt beste redskap, mens Olava fikk en flott fjerdeplass i vimpel kun 0,6 poeng bak pallplass.

Stolt juniorlag med sølv under lagkonkurransen i FIG international tournament i Budva.
F.v. Hannah Haug, Mathilde Ekrem Richter og Olava Monclair. Foto: NGTF

Storfint besøk i Budva og utmerkelse til landslagstrener
Under konkurransen fikk de norske jentene møte selveste presidenten i FIG som var til stede i Budva. Han var delaktig i premieseremonien og stilte gledelig opp til bildeseanser med blant annet våre utøvere. I tillegg fikk alle overvære at vår egen landslagstrener, Stela Sultanova, ble tildelt Miss coach.

Juniorlaget Hannah Haug, Olava Monclair og Mathilde Richter gjorde en god profil under konkurransen i Budva, her sammen med FIGs president og
landslagstrener Stela. Foto: NGTF

– Det er fine jenter å være på tur med. De viste stabile kjøringer med mye bra. Det var noen småfeil, men en veldig fin konkurranse for jentene. Jeg håper at de gode resultatene i lagkonkurransen kommer til å gi de enda mer motivasjon for de kommende ukene med trening før EM, oppsummerte landslagstrener Stela.

Seniorene i World Challenge cup i Portimao
Norge konkurrerte på flere internasjonale arenaer i helgen. Seniorene Lotte Juul Møller og Anna Stoyanova deltok i World Challenge cup i Portimao, og også dette var oppkjøringskonkurranse før EM. Det ble tøff motstand med noen av verdens beste utøvere i Portugal og jentene kjørte inn til 33.plass (Lotte) og 35. plass (Anna) blant 44 deltakere.

Anna Stoyanova og Lotte Juul Møller deltok i World Challenge cup i Portimao.
Jentene skal også delta i EM om noen få uker. Foto: NGTF

– Turen til Portimao har vært veldig bra. Det var en god konkurranse i en stor hall. Første konkurransedag kjørte jeg to klikk frie program og var fornøyd med de, fortalte Anna.

Hun syntes at dette var en veldig bra oppkjøringskonkurranse til EM og gleder seg til å komme hjem og trene enda mer før avreise.
Landslagssjef Elizabeth Paisieva, som var på plass i Portimao sammen med trener Katrine Field-Hagelund, var også fornøyd etter endt konkurranse.

– Det var en veldig god erfaring for Anna og Lotte før EM. De viste sterk motivasjon og konsentrasjon. Første konkurransedag var den beste for begge jentene. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra flere dommere og det var en god oppkjøring før EM, fortalte Elizabeth.

Mye motivasjon tas med hjem fra Portimao når de siste forberedelsene før EM
skal i gang for Anna Stoyanova og Lotte Juul Møller. Foto: NGTF.

Teller ned til EM
Med under tre uker igjen til EM går utøverne nå inn i den siste forberedelsesfasen før de setter kurs mot Tel Aviv i midten av juni.
Norge stiller med et seniorlag med tre utøver, herunder Lotte Juul Møller, Anna Stoyanova og Josephine Juul Møller. Sistnevnte skal delta i sin oppkjøringskonkurranse allerede kommende helg under World cup i Pesaro. I tillegg deltar Norge i EM med junior-sølvlaget fra Budva og seniortroppen til Asker TF. Seniortroppen har også hatt sine forberedelser denne helgen da de deltok i Friendship cup i Alkmar, Nederland.

Vi gratulerer med flotte prestasjoner i helgens internasjonale konkurranser og ønsker samtidig lykke til med de siste forberedelsene mot EM.

Resultater fra FIG IT Budva og FIG WCC Portimao kommer i resultatarkivet.