Skip to content
Nyhet

Nordisk helg!

Josephine Juul Møller. Foto: Ulrich Fassbender.
Josephine Juul Møller. Foto: Ulrich Fassbender.

I helgen arrangeres endelig Nordisk mesterskap igjen, denne gangen i rytmisk gymnastikk i Uppsäla i Sverige. Sist gang Norge møtte Finland individuelt i et RG-mesterskap var under VM i Japan i oktober i fjor. Da havnet Norge med Josephine Juul Møller foran Finland som har vært regjerende mester i Nordisk over flere år.
Forsidebilde: Josephine Juul Møller | Photo by: | Ulrich Fassbender

Høye mål
Norge har som målsetting i 2024 å ta gull i Nordisk mesterskap i mangekamp individuelt og å ta gull i tropp. I tillegg har vi som mål for i år å ta gullmedalje individuelt i mesterskapet, altså enten gull i mangekamp eller i redskapsfinaler. I år stiller vi med en tropp på hele 58 personer, hvorav 40 av dem er utøvere som skal ut på teppet og representere Norge i klassene individuelt, tropp og duo/trio.

Nordisk skulle opprinnelig arrangeres i mars i år, men måtte utsettes på grunn av pandemien. Det er derfor svært gledelig at den norske delegasjonen nå har ankommet Sverige og er klare til helgens mesterskap. Det blir et spennende mesterskap fra start til slutt, og kanskje vi allerede etter helgen har nådd noen av målene våre i den nylige vedtatte planen fra tinget forrige helg.

Den norske troppen
Norge stiller med fire juniorutøvere fra juniorlandslaget som kjører fire redskaper hver. Disse er Charlotte Gailiunaite, Hannah Charlotte Reusch Haug, Mathilde Ekrem Richter og Olava Monclair. I tillegg skal Anna Eker Christoffersen, Anna Stoyanova, Josephine Juul Møller, Lana Kumpitak-Nilsen og Lotte Juul Møller representere Norge i seniorklassen individuelt.

I troppsklassene deltar vi med NOR 1 og NOR 2 fra Asker i seniortropp, NOR 1 (Tromsø) og NOR 2 (Asker) i juniortropp, NOR 1 (Njård) og NOR 2 (Snarøya) i junior duo/trio, og NOR 1 (Fana) og NOR 2 (Holmestrand) i senior duo/trio. For en av troppene blir Nordisk Mesterskap også en oppkjøring mot et annet mesterskap som foregår om litt over én måned, nemlig EM.

NOR 1, som er en av seniortroppene som skal representere Norge i Nordisk mesterskap i helgen. Askertroppen skal også til Tel Aviv i juni hvor de skal stille i EM. Foto: Asker TF

Slik kan du følge med
Arrangør publiserer resultater fortløpende og mesterskapet blir streamet live. Mer informasjon om mesterskapet og link til livescore finnes på nettsiden til arrangør HER
Livestream finnes her og det koster 150,- SEK for å få tilgang til hele mesterskapet.

I tillegg kan du sjekke ut våre sosiale kanaler:
NGTF instagram (@gymogturn)
NGTF facebook
RG facebook

Vi ønsker alle utøvere, dommere og støtteapparat lykke til!