Skip to content
Nyhet

Endelig skal juniorene til nordisk!

Torsdag 7. april satt lag fra I.L. Ros, Sandnes Turnforening, Oslo Turnforening, Arendals Turnforening snuten mot Danmark og nordisk mesterskap i Randers.

Det er en etterlengta konkurranse for flere av gymnastene. Noen av dem fikk turen i 2020 ødelagt på grunn av korona, men alle får en opplevelse for livet når de entrer gulvet i Randers.

– Gymnastene gleder seg til å reise sammen som lag, ha glitter i håret, kjøre nye serier, og ikke minst gleder de seg til å være med på noe som for mange av dem blir den største konkurransen mange av dem får være med på, forteller Martine Lillegraven om gymnastene fra I.L. Ros.

– Vi gleder oss også til å reise på tur sammen og måle krefter mot de beste juniortroppene i norden, sier Jonas Lunde i Arendals Turnforening.

Fikk ikke reise i 2020, skamklar for ny mulighet

I Oslo Turnforening kjenner de på samme glede, ikke minst fordi de gikk glipp av muligheten i 2020.

– For noen av guttene ble det en liten nedtur da nordisk ble avlyst i 2020, men nå er gnisten tilbake, og de ser frem til å konkurrere internasjonalt for første gang, sier Runar Leirvik.

Juniorene har fått konkurrert litt på hjemmebane før de nå skal måle krefter med de andre nordiske lagene. Men noen har ikke hatt helt optimal oppkjøring.

– Vår siste trening før avreise ble avlyst på grunn av strømbrudd og mørklagt hall, og den siste uka har halve troppen vært ute med halsbetennelse. Men vi har et NM-gull i frittstående, og jeg har tro på at gymnastene følger planen og at de tar med seg gode erfaringer hjem, sier Lillegraven.

Ønsker å hevde seg

Nettopp opplevelsen og erfaringene er det flere av lagene som håper å få med seg.

– En god opplevelse blir hovedfokuset vårt, og så ønsker vi å gjøre det bra og vise at vi er like gode som de andre i norden, forteller Henrik Moum, trener for jentene i Oslo Turnforening.

– Vi ønsker å gjennomføre en solid konkurranse der vi viser at Norge er på rett vei også i juniorklassen, men erfaringen man tar med seg i bagasjen videre veier tyngst, legger Leirvik til.

Noen av lagene letter også litt på sløret, og deler med oss hva vi kan forvente oss å se.

Jentene fra Oslo forteller at de har en dobbel baklengs med 360 som er ny, og at det ellers er mye nye dobbelt pikert.

Jonas fra Arendal holder derimot litt tilbake, men frister publikum med lovnader om å komme med en del nye vansker og to nye åpningsserier.

To nye dobbel strak halv og en ny «Randy» skal I.L Ros vise frem, men laget har også en liten gøyal ting å følge med på;

– «Odin med armen» må man se etter, sier hun og legger til:

– For to år siden hadde han et kjempestygt brudd i venstre arm, og dette har fortsatt ikke rettet seg ut. Etter en lang prosess med spesialist skal den nå opereres for andre gang, så dette er forhåpentligvis siste konkurranse han deltar i med bøyd arm.

Flere grunner til å følge de norske i nordisk

Her er det altså flere ting å glede seg til!

For du vil absolutt få med deg konkurransen.

Det er unge, talentfulle gymnaster som skal representere Norge for første gang.

Flere av gymnastene er også tatt ut i bruttotroppen til EM.

Mange av gymnastene har ambisjoner om å etablere seg som seniorutøvere, og deltakelsen i nordisk blir et viktig ledd i utviklingen.

Norge har utviklet seg stort innen TeamGym de siste årene, og det er helt realistisk å tro på at enkelte av lagene vil kjempe helt i toppen.

Forrige gang det ble arrangert nordisk var for seniorer, og som mange husker stakk herrelaget til Oslo av med et historisk gull. Vi krysser fingrene for at også juniorene viser seg fra sin beste side, og heier på dem når de skal i ilden lørdag 9. april!

Disse reiser

Nordisk TeamGym junior avholdes lørdag 9 april 2022 i Randers Arena, Danmark . Disse fem troppene fra Norge deltar:

  • Arendal Turnforening – kvinner
  • IL R.O.S. – miks
  • Sandnes Turnforening – miks
  • Oslo Turnforening – kvinner og menn

Vi ønsker alle lykke til i mesterskapet!

På arrangørens nettside finner du mer informasjon om billetter og streaming.