Skip to content
Nyhet

Endring i konkurransekonsept turn menn

Stian Skjerahaug bøyle VM glasgow, Skottland 2015. Foto: Christian Thommasen

TKTM har vedtatt å justere konkurransesystemet i Unisport Norges Cup med umiddelbar virkning. I tillegg er det foretatt en endring av klasse og aldersinndeling og vi har oppdatert nasjonalt reglement i henhold til nytt Code of Points.

Følgebrev, nytt konkurransekonsept og nytt nasjonalt reglement finner du under «reglement» og «Finn nasjonale reglement» her.

Oppsummert gjelder følgende:

NY junioralder
NB! Vi presiserer i den anledning at FIG har endret sin junioralder slik at den nå er fra 15 år (tidligere fra 14 år)! Dette vil også gjelde under NM junior!

Ny klasseinndeling i Unisport Norges Cup blir som følger:
Rekrutt 11-12 år
Klasse gutter 13-14 år
Klasse junior 15-16 år
Klasse junior 17-18 år
Klasse senior 18->

De som blir 18 år i løpet av året kan velge om de i den sesongen vil turne i klasse junior 17-18 år eller i klasse senior. De må holde seg til samme klasse i løpet av hele kalenderåret.

Endring i konkurransekonsept Unisport Norges Cup
TKTM har sammen med landslagssjef vurdert at øvelsene i FIG Development System ikke gir ønsket effekt, og vi vil på bakgrunn av dette slutte med dette umiddelbart. Imidlertid ser vi det som viktig for yngre utøvere å gjennomføre obligatoriske øvelser. Vi vil derfor i løpet av våren 2022 lage 2 nye øvelser LUM trinn nr 7 og LUM trinn nr 8 som gjør at vi vil gjennomføre obligatoriske øvelser for klasse gutter 13-14 år og klasse junior 15-16 år. Tanken er at obligatoriske øvelser skal gjennomføres på 2 av de 3 Unisport Norges Cupene, men siden disse øvelsene ikke er klare enda vil det for 2022 kun bli gjennomført i Unisport Norges Cup 3 i år.

Lese følgeskrivet det er linket til lenger opp i nyheten for fullstendig informasjon!