Skip to content
Nyhet

Nye landslag er tatt ut i rytmisk gymnastikk!

Landslagsledelsen har siden oktober arbeidet med uttaket av nye landslag og utviklingsgrupper for sesongen 2022. Mot slutten av november var uttaket klart og det aller første landslagsmøtet er allerede gjennomført for jentene og deres trenere.

Uttaksprosessen startet i oktober for utøvere og trenere, men før den tid har det foregått mye planlegging fra landslagsledelsen. Sist år måtte testene gjennomføres delvis digitalt, noe som var nytt for alle sammen.

– Sist år var krevende for alle sammen. Det ble utarbeidet ekstremt mange planer som ble revidert mange ganger på grunn av pandemien. Vi måtte plutselig tenke helt nytt, for selv om det var en pandemi som herjet, kunne vi ikke stoppe opp og vente det ut. Heldigvis rakk vi å gjennomføre testene som normalt i hall dette året før de store smittetallene kom tilbake til Norge, forteller landslagssjef Elizabeth Paisieva.

Full konsentrasjon blant utøverne under landslagstestene.

Nytt testutstyr
Uttakstestene bestod i år av flere deler, hvor samtlige tester finnes på nettsiden. Seniorutøverne gjennomførte sine tester i oktober i Oslo, hvor de ble testet i kroppsvansker, koordinasjon, artisteri og ett valgfritt program med redskap. Juniorene hadde sine tester i november regionalt på Vestlandet, Østlandet og i Tromsø. De ble testet i det samme som seniorene, men med to ekstra komponenter som var fleksibilitet og redskapsteknikk. Nytt inn i år var utstyr som gir mer presise målinger for fleksibilitetstesten, noe som landslagsledelsen var svært fornøyde med i etterkant av testen.

– Vi er svært fornøyde med det nye utstyret. Det gir en mer nøyaktig måling og tar kortere tid å benytte enn det vi tidligere har hatt mulighet til. Vi ønsker samtidig å takke klubbene som var del av denne uttaksprosessen som la til rette for at vi kunne teste under gode forhold i deres haller, forteller landslagssjef Elizabeth Paiseiva.

Fornøyde med nytt utstyr til test.
Uttaket ble sendt ut i november, og følgende gymnaster er tilbudt plass:
Seniorlandslag 2022:

Juniorlandslag 2022:

Utviklingsgruppe 2022:

Offisielle landslag og utviklingsgruppe publiseres når kontrakter og avtaler er underskrevet senere på nettsiden til landslaget. Det kan derfor komme justeringer i listene dersom utøver takket nei til tilbudt plass.

Rett på landslagsmøte
Uttaket ble sendt ut i november og allerede 4. desember hadde jentene sitt første landslagsmøte for kommende sesong. Møtet ble gjennomført på Idrettens hus på Ullevål med utøvere som er tilbudt plass i landslag og utviklingsgruppe, samt deres trenere. På agendaen stod gjennomgang av landslagsmodell, mål og aktiviteter for 2022, foredrag av Marte Dobbertin Gram om skadeforebygging og treningsplanlegging og en økt med Marie Moltubakk om programmer i nytt CoP. Vi hadde også besøk av NGTFs mediekonsulent, Charlotte Mæland, som tok profilbilder av alle jentene samtidig som de arbeidet med gruppeoppgaver og laget våre felles verdier for hvordan vi ønsker å ha det i lag og gruppe.

Marte Dobbertin Gram er del av RG sitt medisinske støtteapparat for landslagsarbeidet. Her holder hun foredrag under landslagsmøtet for de nye lagene og gruppene for sesongen 2022.

I tillegg hadde landslagsledelsen invitert inn en ekstern til dette møtet. De fleste husker nok Norge sin første gullmedalje i OL i Tokyo dette året. Dette i en gren som Norge for noen år tilbake var langt unna verdenstoppen. Sportssjef og landslagstrener i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten, besøkte oss og fortalte om hvordan de har jobbet mot denne gullmedaljen og hva som kreves for å nå helt opp.

RG landslagsmøte 2021
Sportssjef i Norges Triatlonforbund, Arild Tveiten, hadde foredrag i forbindelse med landslagsmøtet i RG for sesongen 2022.

Vi takker samtlige som bidro under landslagsmøtet og gleder oss til en spennende ny sesong.