Skip to content
Nyhet

Topp å endelig kunne arrangere SM i RG i Agder igjen!

Lørdag 6.november kunne Mandals Turnforening endelig ta i mot gymnaster fra Tvedestrand TIF, Grimstad TIF og Kristiansands TF til sørlandsmesterskap igjen. Vi er ikke helt sikre på når, men det er ettpar tiår siden sist det var et stort nok miljø i kretsen til å avholde konkurranse. I tillegg til selve konkurransen fikk klubbene delta med minirekrutter i oppvisning. Totalt var det 28 jenter som stilte i individuelle klasser, 2 duo/trio tropper og 15 med på oppvisning. I junior nasjonal klasse var det ekstra gøy å se hele 15 jenter på teppet.

Og for et herlig publikum, det var høy applausfrekvens til tross for lite trening som RG publikummer i kretsen. Gode og proffe stemningsskapere.

Dommerne fikk brynt seg litt, både fordi kretsen har få dommere og det viste seg vanskelig å lokke dommere utenfor kretsen til Mandal denne dagen. I tillegg fikk 3 av de 4 dommerne sin dommergrad rett før pandemien slo til for halvannet år siden, og dermed satt i sin aller første konkurranse og dømte. De gjorde en strålende jobb og er superviktige for at kretsen i det hele tatt kan få kjørt konkurranse!

Det er utrolig gøy å se så mange gymnaster på høyt nivå i kretsen vår. Flere hevder seg nasjonalt, og det er dermed ekstra stas og ikke minst inspirerende for både våre ferske og yngre gymnaster i kretsen og se. Dette bidrar til et positivt og motiverende miljø for RG i kretsen å vokse videre på.

Det ble vist mange fine og teknisk gode kjøringer under SM, og kretsen har fått hele 7 ferske sørlandsmestere:

 • Linde Skrettingland, Tvedestrand TIF,
  rekrutt internasjonal klasse nivå 1.
 • Eva Levine Fagervik, Tvedestrand TIF,
  rekrutt nasjonal klasse 11 år.
 • Lisa Eldor, Kristiansands  TF ,
  rekrutt nasjonal klasse 12 år.
 • Marte Olsen, Tvedestrand TIF ,
  junior nasjonal klasse.
 • Marthe Brochmann, Tvedestrands TIF,
  senior nasjonal klasse.
 • Hervold/Wessman/Wierød, Kristiansands TF,
  junior nasjonal duo/trio.
 • Rølland/Romsaas, Mandals TF,
  miks nasjonal duo/trio.

Gå til resultatlisten for karakterer og fullstendig liste.