Skip to content
Nyhet

Sofus klinte til og er klar for VM-finale!

Foto: Geir Owe Fredheim / Team Norway

Sofus Heggemsnes leverte en meget solid konkurranse og kvalifiserte seg inn til finale i mangekamp under VM i Kitakyushu, Japan med sterke 80,498 poeng. Han var også eneste gymnast med G avsprang i skranke! Han kjørte stabilt og det gikk veien med ganske komfortabel marging. Sofus har et meget sterkt konkurransehode har kommet seg mesterlig tilbake etter skaden som stoppet han fra full mangekamp i OL, imponerende!

Alle resultatene fra dagens kvalifisering finner du her.

Finalen Streames gjennom FIG sin Youtube kanal her, med mindre noen av de norske mediene tar til fornuften og kjøper rettighetene! Finalen går fredag 22. oktober kl 11.00 norsk tid (18.00 lokal tid).

Norges sin andre turner i kvalifiseringen, Harald Wibye, kjørte en meget bra skrankeøvelse med kvalifiseringens høyeste E-karakter! Han gjorde det også bra i mangekampen og ligger på 29. plass med 76,964 poeng og er dermed fjerde reserve til mangekampfinalen.

Kun to norske gymnaster har klart en VM-finale dette tidligere så det er et stort øyeblikk for norsk turn! Både landslagssjef Robert Hirsch og Sofus sin trener i Oslo TF, Valentyn Skrypin, var selvfølgelig strålende fornøyd med finalen!

Vi oppdaterer nyheten etter å ha fått reaksjoner fra de involverte i Japan.