Skip to content
Nyhet

Reisebrev fra VM #1

Den norske delegasjonen i VM i Kitakyushu, Japan, er godt i gang med de site forberedelsene. Kvinnene hadde sin podietrening 15. oktober, mens herrene skal teste apparatene 17. oktober.

Konkurransen starter allerede mandag for kvinnene, som skal være i subdivisjon 3 sammen blant annet USA og Canada. Herrene skal i ilden 19. oktober, og er i den siste subdivisjonen. Det betyr også at herrene konkurrerer på formiddagen norsk tid.

FIG kommer til å streame konkurransen, og vi komme tilbake med informasjon om dette.

Preget av koronarestriksjoner

Fra delegasjonen har vi fått beskjed om at treningene så langt har gått bra, og gymnastene har begynt å venne seg til apparater og tidsforskjellen mellom Japan og Norge på 7 timer.

Japan er fortsatt sterkt rammet av koronapandemien, og derfor er koronarestriksjonene meget strenge og veldig mye strengere enn det vi hadde i Norge på det strengeste. Her er det i praksis karantene. 

Det legger delegasjonen ekstra merke til fordi de må bruke en app med GPS som har kontroll på hvor de til enhver tid befinner seg, sender varsler, og ringer innimellom for å sjekke at man faktisk er på et sted det er tillatt å være. Delegasjonen forteller at de ble litt overrasket første gang de ble oppringt, men nå vet de at det skjer.

Vertsnasjonen Japan og den lokale arrangøren i Kitakyushu har lagt ned et enormt arbeid for å få gjennomført VM, og uansett hvem vi henvender oss til blir vi møtt med vennlighet. 

Shuttletrafikk mellom hotell og arena

Dagene består stort sett i koronatest før frokost, trening, lunsj, litt hvile, trening, middag og restitusjon og sove. Det er ikke tillatt å forlate hotellet utenom til trening og måltider, og delegasjonene har faste biler som kjører til treningshaller og konkurransehall, som alle ligger ca 30 minutter fra hotellet. Transporten har fungert utmerket. 

All kontakt med øvrige nasjoner er minimert så langt det er mulig. Hotellrommene er mye mindre enn det vi er vant med hjemmefra, og maten er også annerledes.

De får to valgfrie matbokser til frokost en med hvitt brød, et par druer og en appelsin, litt salat, et lite fingerbøl med eggerøre og en skive cheddarost. Den andre pakken er med kjøtt; litt roastbeef, en pølsebit med mere. 

Siste spissing før konkurranse

Lunsjen og middagen: alt er pakket inn i plast, til og med bananen. Stort utvalg av ulikt drikke, masse små plastbokser med ulike retter: fisk, kjøtt, kylling, pasta, ris, vegetar,  forskjellige supper, dressinger, yoghurt, ferdigkuttet frukt (kiwi, appelsin, ananas), loff, ferdigsmurte sandwich, croissant. Det er mer enn nok mat, men litt annerledes enn det de er vant til hjemmefra. 

Lunsj og middag serveres i en stor gymsal. Temperaturen blir sjekket hver gang de går inn – og de med feber slipper ikke inn. De sitter to og to per bord og med plexiglass i mellom. På veggene henger masse barnetegninger som er laget til mesterskapet. De har også satt opp en liten souvenirbutikk. 

Det er altså lite å gjøre utenom mat, trening og søvn, men gymnastene har en positiv innstilling og stemningen i delegasjonen er god. 

Nå gjenstår den siste spissingen av formen fram mot konkurransedagene, og vi krysser fingrene for at gymnastene presterer det de er gode for.