Skip to content
Nyhet

Tok NM-gull der det hele startet

Anna Stoyanova virkelig strålte på alle måter under søndagens NM-finaler i Njårdhallen. I samme hallen som hun stod i flere timer for å lære seg å få til vindmølle med køller som 7-åring, ble hun Norgesmester i nettopp køller, samt ring og ball.

– Mamma fortalte meg før konkurransen at hun satt med tårer i øynene fordi det var så gøy å se meg gjøre det så bra i hallen der vi to har brukt så mye tid sammen, forteller Anna.

Det begynner å bli en del år siden, men Anna husker det godt. Moren var trener i Njård, og Anna var alltid med i hallen. Det var på mang måter der hun la grunnlaget. Med sølv i mangekamp fra lørdagen og tre gull på søndag er det ikke vanskelig å si at timene i Njårdhallen var verd det.

PRIVAT! Skal kun brukes ved avtale
Anna og moren fra Annas første konkurranse i Njård.

Fra Njård til Asker og Norgestoppen

– Jeg har mange gode minner herfra, og da vi kom hit fikk jeg flashbacks fra da jeg var liten.

Det ble bare med noen få år i Njård, før turen gikk til Asker Turnforening. Der kom hun fort inn i en god treningsgruppe, og ikke minst trenerne Bente Bjanes og Anne Silje Nettum. Fra at hun egentlig ikke skulle drive med RG til å bli en av Norges beste – det skal de ha mye av æren for.

– Jeg klarer prestere når det gjelder på grunn av godt samarbeid med dem. De vet akkurat hva de skal si og gjøre for meg under konkurranse for at jeg skal prestere best mulig, og det er jeg veldig takknemlig for, skryter Anna.

Det er ingen tvil om at de lyktes i jobben under NM. For Anna ble det ekstra spesielt å vinne med nesten fullpakket hall med publikum som elsket endelig å få se en konkurranse igjen.

– Det er nå man ser hvor mye man har savnet kicket og adrenalinet av å konkurrere foran publikum. Jeg hadde nesten glemt den følelsen, man får energi man ikke visste man hadde, så jeg storkoste meg på teppet.

Glad på lagvenninnenes vegne

Konkurransen er over, men likevel er hun bare et stort smil. Foruten å glede seg over egen prestasjon, innleder hun med å skryte over lagvenninnen, Lotte Nordstad Juul Møller.

– Jeg er veldig glad på Lottes vegne, og unner henne virkelig dette etter alt hun har vært gjennom den siste tiden.

Lotte, som vant finalen i vimpel, fikk kun trene skikkelig i fire dager før NM på grunn av isolasjon etter å ha blitt smittet med korona. Foruten det trekker også Anna frem det arbeidet Lotte har lagt ned på trening etter å ha gjennomgått to operasjoner nylig.

Josephine Juul Møller, som vant kongepokalen lørdag, ble syk etter konkurransen og deltok ikke i apparatfinalene søndag. Anna er klar på at hun var savnet, men også at det ser ut som hun er i rute til VM.

Selv er Anna tilbake for fullt, og er reserve til VM. Hun skal til Romania og konkurrere, før hun skal lade opp til en ny sesong, og da skal hun gå all in.

Egentlig skulle hun startet med medisinstudier denne høsten, men det er satt på vent et år. I 2022 står konkurransene i kø; nordisk i Sverige, EM i Israel, Universiaden i Kina, og ikke minst VM i Sofia, Bulgaria.

Anna er nemlig født i Bulgaria, og derfor hadde et VM i fødelandet ikke vært å forakte.

– Målet mitt er Universiaden, men det hadde vært stor stas med VM i Sofia også. Men nå skal jeg gjøre det beste utav sesongen, og gleder meg til å satse ordentlig og konsentrere meg fullt om å nå målene mine.