Skip to content
Nyhet

Paraturn hos IL Sverre Turn

IL Sverre turn startet opp et turnparti for barn og unge med funksjonsnedsettelse våren 2019. På barnekretsturnstevnet samme vår hadde partiet, som da bestod av seks utøvere, sin første oppvisning, etter kun seks treninger! Siden har partiet vokst, og høsten 2021 består partiet av 11 utøvere i alderen 8-15 år.

Treningene er individuelt tilpasset, og takket være raus støtte fra Gjensidigestiftelsen, Levanger kommune og Trønder-Avisa, kan vi ha høy trenertetthet. I tillegg prøver vi ut en ordning med noe vi kaller paravenner. Denne ordningen innebærer at turnere fra andre partier deltar på treningene, som venner og hjelpere. På treningene legger vi vekt på allsidig bevegelse, turnglede og mestring. Paraturnpartiet får ha hele Løa, som er basishallen vår, for seg selv når de trener. Paraturn skal være et trygt og godt sted å være!

Turnere og trenere trives veldig godt sammen, og timen med paraturn er et høydepunkt i uka. Selv om partiet har blitt ganske stort, har vi likevel alltid plass til flere.

Har du spørsmål til hvordan klubben startet og hva de gjør kan du ta kontakt med Anne Kathrine Hundal på anne.k.hundal@nord.no

Paraturngjengen med trenere og paravenner, tatt høsten 2020 (mens pandemien hadde en rolig periode)
Turner Mats og trener Eir høsten 2020
Turner John Rune og trener Anne Kathrine Hundal på nyttårsshowet 2020 (Bildet er lånt fra TA)