Skip to content
Nyhet

Sofus og Juliane ble vinnere av Kongepokalen i turn 2021

F.v. NM-vinnerne sammen med sine trenere Valentyn Skrypin og Anatol Ashurkov.

Sofus Heggemsnes fra Oslo Turnforening, med 80.950 poeng, og Juliane Tøssebro fra Fana og Laksevåg Turnforening, med 49.200 poeng, vant årets mangekamp under NM senior i turn og ble dermed også årets vinnere av Hans Majestet Kongens Pokal. Både på dame- og herresiden ble det spennende helt til siste apparat.

Oslo Turnforening stakk av med seieren i lagkonkurransen for både turn kvinner og turn menn etter solid laginnsats gjennom hele dagen.

For kvinner tok Mari Tidemann Kanter fra Holmen Tropp og TF sølvet og Maria Tronrud fra Oslo Turnforening bronsen. På guttesiden ble det sølv til Harald Wibye fra Fana og Laksevåg Turnforening etter en tøff og jevn kamp med Sofus. Peder Skogvang fra Oslo Turnforening tok bronsen.

Alle resultater finner du her.

Landslagssjef for turn kvinner, Birgit Vallestrand, er på plass under NM og er alt i alt fornøyd med det hun har sett.

– Det er gledelig at det er så mange deltakere til start etter en corona-perioden med mye stopp og start i treningsarbeidet. Spesielt gledelig er det å se at noen har brukt corona-tiden godt til å utvikle seg videre. Jeg vil få gratulere Juliane med dagens seier i mangekampen og medaljevinnere med flott turning. Juliane har jobbet hardt, som så mange andre, og fortjener Kongepokalen i dag. Og hun har tatt et steg i riktige retning i den videre utviklingen. Jeg ser frem til resten av sesongen med mange spennende konkurranser.

Landslagssjef for turn menn, Robert Hirsch, som hadde sin første dag som landslagssjef for Norge i går fulgte spent med på alle gymnastene. Han kunne fortelle følgende til NGTF etter å ha sett dagens konkurranse.

– Jeg vil først og fremst gratulerer Sofus med mangekampgull og Kongepokal etter en god og tøff konkurranse mot Harald. Jeg vil også gratulere de andre medaljevinnerne og Oslo TF som vant gullet i lagkonkurransen. Jeg er glad for å endelig komme i gang med jobben og jeg har sett frem til å komme til NM i Tromsø. Jeg har sett noen veldig gode øvelser og resultater i dag og det ser lovende ut. Sofus og Harald som er tatt ut til VM ser også ut til å være godt forberedt. Jeg vil også få benytte anledningen til å rette en stor takk til arrangør Tromsø TF som har arrangert et veldig godt mesterskap så langt.

Både Birgit og Robert ser frem mot en ny og spennende dag i morgen med apparatfinaler og det er mange gymnaster som kan kjempe om de ulike apparatmedaljene. Vi gleder oss!

Også morgendagens finaler blir streamet. Mer informasjon om streamingen finner du her. Konkurransen starter kl. 12.00.

NGTF gratulerer alle vinner og medaljører i både mangekamp- og lagkonkurransen!