Skip to content
Nyhet

Alt du trenger å vite om NM RG

I 2020 skrev NGTF under en historisk avtale med Amedia, en avtale der Amedia plikter å sende minimum NM i konkurransegrenene til NGTF.

På grunn av pandemien har vi ikke kommet i gang med dette før nå. Men det betyr også at det ligger noen begrensninger, og det er tatt avgjørelser rundt streaming.

NGTF har mottatt flere henvendelser om dette, spesielt rundt NM i RG, der senior og junior er sammen.

– Hvorfor velger dere å streame kun junior individuelle apparater, ikke finale, og senior?

– Vi har tatt sett på lovverket rundt personvern og GDPR, og vurdert det dithen at vi ikke ønsker å streame yngre junior (nivå 4) blant annet på grunn av den unge alderen til gymnastene. Når det kommer til finalene for junior kan også yngre junior kvalifisere seg til finalene, og derfor er beslutningen at vi ikke streamer dette.

– Juniorene holder fortsatt en ung alder, så hvordan skal dere ivareta dem?

– Vi kommer til å streame kun tre apparater på lørdag, og da kommer kamera til å fokusere på teppet, fremfor å zoome for mye inn på enkeltutøver. I etterkant av konkurransen vil vi påse at konkurransen ikke ligger tilgjengelig på direktesport.no. Vi vil derimot få tilgang til opptaket, og arkivere dette inntil et år. Vi arkiverer for å kunne bruke det i markedsføring av nye konkurranser, enkeltutøvere eller grenen generelt.

– Vi har fått samtykkeskjema i forbindelse med dette, men hvordan har dere konkret tenkt å håndtere dem som eventuelt ikke ønsker å bli streamet?

– Vi tar ned streamen om det er gymnaster som ikke ønsker å bli streamet. Disse vil heller ikke bli arkivert. Vi vil også prøve etter beste evne å fylle de periodene der vi ikke kan vise gymnastene med repriser eller intervjuer.

– Hvorfor skal ikke konkurransen på fredag streames?

– Dette er en totalvurdering tatt fra Amedias side. Vi vil uansett være til stede også fredag.

For flere spørsmål og andre henvendelser bes disse henvendes til kommunikasjonsrådgiver, Charlotte Mæland – charlotte.maeland@gymogturn.no

Her kan du finne link til stream lørdag

Her kan du finne link til stream søndag