Skip to content
Nyhet

Nye utfordrere og luftige svev under NM

For første gang var NM nasjonale klasser og TeamGym slått sammen i en konkurranse. Det bød på en spektakulær og spennende konkurranse.

Ikke mindre spennende ble det da enkeltutøvere måtte gi seg med spenning, og noen lag ble diska for manglende registrering av trippelgodkjenning.

Likevel var det lite som stoppet Oslo TF fra å ta hjem gullet i TeamGym for herrer. Etter knapt å ha konkurrert siden Nordisk i Drammen 2019, var de tilbake i konkurranseform og viste at de fortsatt kan gamle kunster.

Bortsett fra noe rusk i tumbling, kjørte laget mer eller mindre knirkefritt gjennom konkurransen.

– Jeg er veldig glad på egen vegne og på lagets vegne. Det kunne nesten ikke gått bedre, sa Kjartan Frafjord da han ble intervjuet på streamen på konkurransen.

Grimstad stilte også lag på herresiden, og flere gledet seg veldig til å se det nye laget i konkurranse. Sørlendingene tok bronse i herreklassen, og med et ungt lag er de fort et lag å se opp for i tiden som kommer.

Jevnt på kvinnesiden

På kvinnesiden var det virkelig spenning til siste slutt mellom Oslo og Grimstad. Lagene kjempet side om side, og trener for kvinnene i Oslo Turn, Henrik Moum, oppsummerte det veldig fint under konkurransen;

– Vi vet vi er gode på tumbling og trampett, og visste derfor at det var på frittstående vi måtte hente inn så mye som mulig. Der var vi bare 0,250 bak, men så roter vi det til for oss selv på trampett.

Laget som vanligvis er solide i apparatet, måtte til slutt se seg slått med nesten et helt poeng av Grimstad, som kjørte veldig bra.

Til slutt stod lagene igjen med lik poengsum, 51.550, og for første gang ble det delt seier i kvinneklassen. Dette fordi regelen om høyeste individuelle karakter er tatt bort.

Drama og hjemmeseier i miks

Miks-klassen ville ikke være verre, for også der ble det spenning til siste slutt.

I nasjonal klasse var det like jevnt mellom hjemmeklubben, STAG, og Drammen 1 i frittstående og tumbling som i dameklassen, og Drammen 1 hadde også et godt forsprang i TeamGym.

Men en manglende registrert trippelgodkjenning på trampett ble utslagsgivende for Drammen 1. De ble dessverre disket, men kunne likevel juble over Drammen 2 som gikk til topps i miks-klassen i TeamGym.

Med disken gikk STAG til topps i trampett i nasjonal klasse. Laget vant også frittstående og delte førsteplassen i tumbling med Drammen 1.

NGTF gratulerer alle troppene med strålende leveranse!

Alle resultater i konkurransen kan du se her.

Bildegalleri fra NM kommer på Facebook-siden til Troppsgymnastikk.

Lagledere kan ta kontakt for bilder til sine lag. Henvendelsen rettes til charlotte.maeland@gymogturn.no.