Skip to content
Nyhet

Eurogym til Norge!

Foto: Ernst Furuhatt

I sommer søkte Norges Gymnastikk- og Turnforbund om å arrangere Eurogym 2024 i Bodø. I dag, 11.september har European Gymnastics vedtatt at Norge ble tildelt arrangementet!

President i NGTF, Torgeir R. Pedersen sier: «Det er med stor glede og entusiasme vi mottok beskjeden om at Norges Gymnastikk- og Turnforbund er tildelt Eurogym 2024 i Bodø.

Det har vært nedlagt et betydelig arbeid for å presentere Bodø som den beste kandidaten og European Gymnastics har sett det samme som oss, nemlig at det ikke finnes bedre kandidater! Vi gleder oss enormt til å ønske ungdommer fra hele Europa velkommen til Bodø og Midnattssol i 2024. En stor takk også til Bodø kommune som har satset stort på at gym og turn skal sette sitt preg på byen når de er kulturhovedstad i 2024. Vi er overbevist om at dette har vært et klokt valgt og at dette kommer til å skape uslettelige minner for alle de som blir en del av dette fantastiske arrangementet».  

Eurogym til Norge

Eurogym er et stort breddearrangement som samler ca. 5.000 ungdommer i alderen 13-18 fra hele Europa. Man trener sammen, har oppvisninger for hverandre og har det gøy med andre ungdommer. I tillegg til å ha oppvisninger, deltar alle på workshops der man får prøve nye, spennende aktiviteter.

Norges Gymnastikk- og Turnforbund har deltatt med store delegasjoner på Eurogym, og er godt kjent med arrangementet. Det er derfor ekstra stas at vi nå får arrangere Eurogym i Norge, og kan invitere Europas ungdommer til oss.

Idrettspresident, Berit Kjøll, deler sin glede: «Først og fremst vil jeg gratulere Norges Gymnastikk- og Turnforbund med tildeling av et så stort og flott ungdomsarrangement! Det er helt fantastisk at vi får slikt arrangement til Norge og ikke minst Nord-Norge, Bodø. Dette er noe våre ungdommer trenger å se frem til etter en så krevende tid med mye usikkerhet og stengte haller. Jeg gleder meg til vi ses i Bodø i 2024».

Stort for Bodø og Nord-Norge

Ordføreren i Bodø, Ida Pinnerød, er veldig fornøyd med å få Eurogym til byen. «Gratulerer til alle som har stått på for å få dette til, det blir kjempebra!

I Bodø gleder vi oss til å arrangere det nordligste Eurogym, og det er selvsagt ekstra hyggelig at det legges til Bodø i 2024 og dermed blir en del av det spennende kulturhovedstadsåret»!

Det hele startet med at Bodø søkte om å bli europeisk kulturhovedstad i 2024, hvor Eurogym var oppgitt som et tiltak knyttet til prosjektet.

Programdirektøren i Kulturhovedstadsprosjektet Bodø-2024, Henrik Sand Dagfinrud jubler over vedtaket: «Dette er svært gledelige nyheter! Et stort lag har vært i sving for å komme i posisjon til å vurderes som arrangørby. Nå er den første store milepælen passert, og vi kan se frem til å ønske tusenvis av ungdommer velkommen til kulturhovedstaden i 2024».

Også reiselivssjef i Visit Bodø, Ann-Kristin Rønning Nilsen, gleder seg til å invitere 5000 ungdommer til Bodø: «Det har vært fantastisk å bidra inn i søknadsprosessen, og det er lagt ned mye jobb både lokalt i Bodø og av turnforbundet nasjonalt for å presentere en så god søknad som mulig. Så dette er en utrolig gledelig beskjed å få! Nå ser vi fram til å kunne ønske ungdom fra hele Europa velkommen til Bodø i 2024 og gi de opplevelsen av «Midsummer madness», midnattssola og ekte nordnorsk gjestfrihet».

Prosjektgruppen bestående av Irina Solem (leder), Minna Børstad, Stig Nilssen, Hanne Jørgensen og Øistein Leren er også fornøyd med resultatet: «Vi er veldig begeistret og stolt over at den norske søknaden skilte seg ut og at vi ble belønnet for vår innsats. Vi gleder oss til videre arbeid hvor vår erfaring fra World Gym for Life Challenge 2017 kommer godt med», sier Solem.

Du finner mer informasjon om Eurogym her.