Skip to content
Nyhet

God gjennomkjøring av Sofus

Foto: Valentyn Skrypin

Podietrening er ferdig for Sofus Heggemsnes, og både han og treneren er godt fornøyd.

– Veldig bra. Veldig, veldig bra. Tommel opp, er det første Sofus klarer si mens de venter på bussen tilbake til hotellet.

Men han klarer likevel resonere seg gjennom apparatene.

– Skranke var bra, men litt dårlig avsprang, så det skal jeg jobbe med. Svinstang er bra, men skal bytte litt om på øvelsen for å være litt mer trygg. I bøyle var det litt rusk, men kom gjennom, og ringer var bra, men der ble jeg litt desorientert av lyset i avspranget.

Valentyn Skrypin, treneren hans, er enig med disippelen sin.

– Han har gjort det han skal, og gjør han det samme på lørdag blir jeg veldig fornøyd. Som han ser ut nå er det veldig bra.

De beste av de beste

Det har vært mange inntrykk for dem etter ankomst, men en ting er begge veldig enig om.

– Det er ikke noe kretsmesterskap her, det er bare toppidrett. Du ser de har forberedt seg godt og alle ser veldig bra ut. Jeg tror det blir meget bra på lørdag, kanskje noen fall her og der. Men det er de andre, ikke meg. Jeg skal ikke falle, sier Sofus spøkefullt.

– Vi har virkelig fått inntrykk av at det ikke er noen turister her, kun de beste av de beste, legger Valentyn til.

Med det har de begge fått tid til å plukke opp en ting og to fra konkurrentene.

– Det er et utrolig bra opplegg her, og det er interessant å se hvordan de andre jobber og forbereder seg til konkurranse, vi lærer litt av de beste, forklarer Valentyn.

Spennende konkurranse

Som de begge er inne på, er det de beste av de beste som er med. Valentyn sier han håper en russer vinner mangekamp, men sier samtidig at Taipei, Japan og Kina ser ekstremt bra ut. Sofus legger også til at amerikanerne ser mystiske ut, og tror de også kan levere varene.

Det er óg noe spesielt med å være i det selskapet for dem.

– Vanligvis er det mange med, også de som er under nivået til de norske. Nå er det kun de beste, og vi får se de spektakulære tingene. At vi er her betyr at vi ikke er langt unna, og det er ekstra motiverende for veien videre, sier Valentyn.

Nå skal de ha to roligere dager med trening og forberedelser til konkurranse lørdag kl. 12.30.

Sofus forteller at han gleder seg mye, men at det er litt kjipt at det ikke er publikum.

– Det blir som en gjennomkjøring, ingen som er på tribunen og roper «Sofus Sofus» eller noe. Men jeg gleder meg, sier han med det vanlige glimtet i øyet.

Og når han er ferdig, venter nok et høydepunkt for ham: maten.

– Matsalen er fantastisk! Jeg har ikke fått teste halvparten ennå en gang fordi jeg skal holde meg til konkurransemat. Men etterpå, da skal jeg opp fire kilo, minst!

Vi ønsker Sofus og Valentyn lykke til med konkurranse!