Skip to content
Nyhet

Slik kan du følge med på EM!

Veien til Europamesterskapet i rytmisk gymnastikk har vært lang og ikke uten en rekke hinder for Norge. Det var lenge uvisst om vi ville komme oss til EM grunnet pandemien og det har vært utfordrende å finne gode reiseruter når fly har blitt kansellert. Men nå er endelig dagen her hvor den norske delegasjonen har ankommet EM-byen.

Trening med Bulgaria
Fredrikke Tynning-Bergestuen og Josephine Nordstad Juul Møller, som sammen med Ingrid Bratsberg skal representere Norge individuelt i EM, har vært på et ukesopphold med trening i Bulgaria mellom World cup i Pesaro og EM av hensyn til karantenereglene her hjemme i Norge. De har hatt med seg sin trener Anne Silje Nettum og landslagssjef Elizabeth Paisieva.

De norske utøverne på trening i Varna. F.v. Anne Silje Nettum, Josephine Nordstad Juul Møller, Fredrikke Tynning-Bergestuen og Elizabeth Paisieva.

– Vi har fått god oppfølging av AquaLife (treningssenter) i den bulgarske byen Kranevo, hvor utøverne bodde og trente første del av uken. Videre trente Josephine og Fredrikke i National Sport Base «SportPalace» sammen med den Bulgarske juniortroppen som også skal delta i årets EM. Dette er et flott treningssenter tilpasset RG, sier Elizabeth.

Hun har selv trent i senteret da hun var gymnast i Bulgaria, noe som vekker mange minner. Hun forteller at delegasjonen har blitt møtt med god hjelp fra alle rundt dem i Bulgaria og at de nå er klare for å innta EM-boblen.

(Ingrid Bratsberg og hennes trener Olga Babanskaia ankom EM-byen i går sammen med den russiske delegasjonen grunnet utfordringer med den planlagte flyavgangen deres. De fikk derfor ikke deltatt i treningsoppholdet før EM).

Treninger og konkurranseplan
Norge er representert i EM med juniortroppen fra Tromsø TF og senior lag bestående av individuelle utøvere. Juniortroppen og de tre individuelle utøverne har hatt sin podiumstrening i dag. Juniortroppene starter konkurransen allerede i morgen, onsdag, mens landslagsutøverne skal kjøre sine to første redskaper på torsdag. Fredag er det klart for de to siste redskapene for individuelle gymnaster før All-around finale og redskapsfinaler de to neste dagene.

Konkurranseplan Norge:

Resultater og live stream
Resultater publiseres: HER
Live stream: HER
(Finaler sendes HER)